xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Kako voziti električni romobil?

26. studenoga 2018. 13:02:50 CET

Iako možda zvuči kao banalno pitanje, zbog velikog broja zbunjenih upita o korištenju električnog romobila, razjasnit ćemo kako se romobil vozi. I ne brini, nije to nikakva kvantna fizika i zapravo ne može biti jednostavnije.


Sve što ti treba za početak vožnje je poznavanje osnovnih dijelova električnog romobila: ručica za gas, LED računalo, centralna šipka s ručkama i gazište. Prvi korak je upaliti LED računalo i podesiti brzinu romobila. Ako tek počinješ s vožnjom, preporuka je da ostaneš u prvoj brzini, a onda možeš krenuti s ubrzavanjem kad vidiš kako romobil diše (da da, Xplorerovci i dišu). Drugi korak je staviti jednu nogu na gazište, dok se drugom nogom odguruješ i tako pokrećeš sam električni romobil. Kad se romobil počne kretati, stavi drugu nogu na gazište, a nakon toga možeš lagano i ubrzavati koristeći ručicu gasa za ubrzanje. Ako pustiš ručicu gasa, romobil će usporiti, a za brzo kočenje tu su kočnice.


Preporuke za vožnju električnog romobila:


1. Prilikom skretanja, smanji brzinu i lagano se nagni u stranu prema kojoj skrećeš.

2. Izbjegavaj vožnju po većoj kiši ili nepovoljnim vremenskim uvjetima.

3. Izbjegavaj veliku brzinu po neravnom terenu.

4. Ne ubrzavaj dok voziš nizbrdo.

5. Nemoj vješati stvari na ručke.

6. Nemoj voziti stojeći na jednoj nozi.