xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Putovanje biciklom je jedinstveno iskustvo koje vam omogućuje da istražite svijet na poseban način. To je način povezivanja s prirodom, lokalnim kulturama i ljudima iz različitih dijelova svijeta.


Jedno od najljepših iskustava biciklističkog putovanja je povezivanje s lokalnom kulturom i prirodom. Kada putujete biciklom, imate priliku usporiti i stvarno se povezati s mjestima koja posjećujete. Upoznajete lokalno stanovništvo, kušate autentičnu hranu i istražujete prirodne ljepote koje biste mogli propustiti da putujete bržim putem. Putovanje biciklom pruža osjećaj slobode i neovisnosti koji je teško postići drugim prijevoznim sredstvima.


Vožnja bicikla tijekom putovanja ne samo da vas povezuje s mjestima, već i poboljšava vaše fizičko i mentalno zdravlje. Aktivna vožnja na svježem zraku povećava kondiciju i smanjuje stres. Osim toga, vožnja biciklom pruža vrijeme za introspekciju i meditaciju tijekom vožnje kroz prirodne krajolike ili tihe gradove.


U svijetu biciklizma tržište se neprestano razvija i prilagođava potrebama vozača. Jedna od najznačajnijih inovacija posljednjih godina su MTB električni bicikli s kotačima od 29 inča. Ovaj članak će istražiti što ove bicikle čini tako posebnima, istaknuti njihove snage i prednosti i pomoći vam da bolje razumijete zašto su postali prava revolucija u svijetu brdskog biciklizma.





Zašto 29 inča?


Za mnoge brdske bicikliste veličina kotača ključna je značajka. Tradicionalno, bicikli su koristili kotače od 26 inča, no s vremenom su kotači od 29 inča postali popularniji. Zašto? Ovi veći kotači nude nekoliko ključnih prednosti.


• Veći kotači imaju bolji kontakt s tlom, što omogućuje bolju trakciju i stabilnost. To znači da će vozači imati više samopouzdanja u upravljanju biciklom na zahtjevnom terenu.

• Veći kotači omogućuju bržu vožnju jer neravnine na stazi svladavaju s manjim otporom. Vozači će osjetiti veću brzinu i manje napora pri pedaliranju.

• Na stazama s kamenjem, korijenjem i drugim preprekama, veći kotači lakše svladavaju prepreke. Vozačima će biti lakše održati ravnotežu i izbjeći blokiranje kotača.

MTB električni bicikli s kotačima od 29 inča kombiniraju sve prednosti većih kotača s dodatnom prednošću električnog pogona.



Električni motor pruža dodatnu snagu dok pedalirate. Ovo je posebno korisno na strmim usponima i dugim trkama, jer smanjuje napor i umor. Zahvaljujući električnom pogonu, vozači mogu prijeći veće udaljenosti s jednim punjenjem baterije. To znači da možete istraživati ​​veća područja i voziti dulje bez brige o praznoj bateriji.


Električni bicikli obično imaju različite načine vožnje, omogućujući vozačima da prilagode snagu motora svojim potrebama. Možete se voziti bez pomoći motora, koristiti blagu podršku ili dobiti punu snagu kada vam je potrebna.


Kombinacija većih kotača i električnog pogona omogućuje bolju kontrolu na različitim terenima, bilo da se vozite po strmim brdima, šumskim stazama ili gradskim ulicama.


Xplorer Everest MTB E-bicikl - Najbolji saveznik na usponima


Predstavljamo najrevolucionarniji e-bicikl, sa zamjenjivom LG baterijom od 504 Wh (36 V - 14 AH) i okvirom od aluminijske legure za vožnju usred prirode. Električni bicikl Xplorer Everest također ima Vinka motor od 250 V. Ovaj e-bicikl dizajniran je za svaku priliku, s prednjim ovjesom vilice i mehaničkim disk kočnicama. Jednostavan je za vožnju i ima stražnji motor koji vam pomaže na najstrmijim usponima.


Uvijek možete provjeriti svoju brzinu, razinu baterije ili razinu pomoći pri pedalu na višenamjenskom LCD zaslonu. Ovaj brdski bicikl ima dvostruke aluminijske naplatke i kotače od 29 inča. Bilo da ste početnik ili iskusni ljubitelj brdskog biciklizma, uživat ćete u svakom trenutku s Xplorer Everestom.


Saznajte koliko kilometara na sat prijeđete, razinu baterije, razinu pomoći pedale. Postoji do pet razina pomoći, stoga odaberite onu koja vam najviše odgovara u svakom trenutku rute: ako želite pedalirati svom snagom, postavite 1; ako ste umorni i trebate pomoć, idite na sljedeću razinu. Uz Xplorer Everest nećete morati brinuti o penjanju i spuštanju. Vozite svoj bicikl potpuno sigurno: disk kočnice, 29-inčni naplatci s dvostrukom stijenkom i Shimano mjenjač s 21 brzinom.


Everest je brdski bicikl za svakoga, namijenjen onima koji su u potrazi za novim avanturama ili se žele okušati u brdskom biciklizmu.


Pripremite se za neograničenu zabavu!