xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Kada razmišljate o kardiovaskularnim vježbama, svi imamo oružje po izboru za postizanje svojih fitness ciljeva. Često pitanje koje nam postavljaju je trebate li odabrati sobni bicikl ili eliptični trenažer za svoj trening. Kako koristiti kardiovaskularne strojeve kao što su sobni bicikli i eliptični trenažeri.


Gubitak masnoće, mišićni tonus, pa čak i udobnost, što će biti bolje? Saznajte u nastavku.


Što koristi više mišića, sobni bicikl ili eliptični trenažer?


Kad skočimo na kardio spravu, tražimo najbolji rezultat za svoj novac. Što će nam dati najveću vrijednost za vrijeme koje potrošimo na to. 


Bicikli za vježbanje


Sobni bicikli stvaraju znatnu količinu napetosti i pritiska na noge, budući da vježbaju donji dio tijela. Vaše stražnje lože i četverokrilci rade prekovremeno dok ih ostatak mišića nogu podržava i pomaže im u održavanju kontrole. Kako bismo ostali stabilni na vrhu, imamo jezgru lijepu i čvrstu, s rukama i ramenima koji pomažu u potpori.


Eliptične mašine


Eliptična sprava je fantastična zbog broja mišića koje koristi. Prvo, imamo noge koje kontroliraju ploče za stopala na dnu, gurajući ih prema naprijed i prema naprijed. Jezgra je lijepa i zategnuta, a kosi trbušni mišići se uvijaju tijekom cijelog pokreta korištenja stroja. Zatim dolazimo do gornjeg dijela tijela i ramena koja su lijepa i zategnuta. Ispaljujemo mišiće u prsima i povlačimo leđa uz savijanje ruku kako bismo pomogli da sve ostane pod kontrolom.


Eliptični trenažer više mišića radi kako bi se pokret dogodio i držao stroj pod kontrolom. Sav taj gornji dio karoserije čini razliku. Jedna od najboljih kardio sprava u teretani je eliptični trenažer  za vježbanje cijelog tijela.





Što je udobnije, sobni bicikl ili eliptični bicikl?


Kardio sprave trebaju biti udobne. Što duže ostanemo na njima, to više kalorija možemo sagorjeti i više možemo trenirati mišiće. Treninzi trebaju biti zabavni, izazovni i ugodni, a ne bolni i problematični. Zato se moramo zapitati što je ugodnije.


Bicikli za vježbanje


Stacionarni bicikli su fantastičan alat kada je u pitanju kondicija. Jednostavne su za korištenje, na njima možete provesti dosta vremena i vrlo su lagani kardio uređaj za razliku od trake za trčanje. Prednost je što ima sjedalo, a imate nekoliko različitih položaja u kojima se možete voziti, sjedeći ili stojeći.


Eliptična mašina


Eliptične sprave razlikuju se od mnogih drugih kardio sprava. Stojite i vježbate cijelo tijelo. Oni su udoban stroj za korištenje jer kad vam se noge umore, možete više koristiti ruke, a ako vam se ruke umore, možete više koristiti noge. To je nevjerojatan trening. Međutim, stojite i to stvara veliki pritisak na stopala, a imate problema kada je u pitanju promjena položaja jer imate samo jedan.


Sobni bicikli su udobniji. Sjedite, ali imate i mogućnost stajanja. Možete smanjiti brzinu rada i više se opustiti na sobnom biciklu nego na eliptičnoj spravi. Nakon godina rada u teretani i korištenja oba, smatram da sobni bicikl nudi više udobnosti.


Što je bolje za mršavljenje, sobni bicikl ili eliptični trenažer?


Gubitak težine svodi se na unos i gubitak kalorija. Mi općenito koristimo kardio spravu kako bismo ubrzali rad srca, kako bi mišići radili više kako bi tijelo izbacilo kalorije koje sagorijeva iz vašeg sustava. Što više kalorija sagorijevamo, tijelo ih više uzima iz masnih zaliha. Da bismo izgubili na težini, moramo sagorjeti više kalorija ili jesti manje, a fitness kardiovaskularnog sustava može pomoći ljudskom tijelu u tom procesu.


Bicikl za vježbu


Sobni bicikl je fantastičan alat za sagorijevanje kalorija i mršavljenje, a izvrstan je jer možete dugo vremena provesti sjedeći na njemu. Uostalom, udoban je za korištenje. Brzinu rada možete prilagoditi pomoću otporne poluge. Što više radite, to ćete više kalorija potrošiti. Kao alat za mršavljenje, savršen je, a možete čak i gledati film ili TV emisiju dok ste na njemu jer vas drži prilično mirno.


Eliptična mašina


Eliptične sprave imaju dobre rezultate kada je u pitanju sagorijevanje kalorija. Možete prilagoditi otpor tako da radite više ili lakše. Jednostavan je i možete koristiti mnoge mišiće, posebno gornji dio tijela. To je fantastičan trening.


Oba stroja su savršena za mršavljenje i vjerujem da su oba učinkovita stroja. U potpunosti ovisi o korisniku i o tome koji će više koristiti. Pod uvjetom da marljivo radite i uživate u tome, jednako su dobri.


Što je bolje za postizanje tonusa mišića, sobni bicikl ili eliptični trenažer?


Mišićni tonus uglavnom se svodi na dvije stvari: dijetu za uklanjanje masnih zaliha oko mišića i izgradnju mišića bliže koži kako bi bili istaknutiji. Sobni bicikl i eliptični bicikl mogu vam pomoći u ovom procesu, ali koji je bolji?


Bicikl za vježbu


Sobni bicikl bit će praktičan kada radite te noge i sagorijevate mnogo kalorija. Također će držati vašu jezgru lijepom i čvrstom, a dobit ćete čak i malo od ruku i prsa koji vas drže.


Eliptična mašina


Eliptični trenažer će sagorjeti kalorije sličnom brzinom, ali ćete raditi više mišića. Ovo je ključno kada govorimo o tonusu jer što više mišića možemo raditi, to ih više možemo izgraditi i pokazati njihov tonus.


Za toniranje tijela, eliptični je pobjednik. Ne samo da sagorijevate kalorije, već i gradite mišiće. To možete postići na biciklu, ali biciklisti nisu poznati po tonusu gornjeg dijela tijela.


Što je zabavnije, sobni bicikl ili eliptični trenažer?


Kada vježbamo, želimo se zabavljati i uživati ​​u onome što radimo.


Bicikl za vježbu


Sobni bicikli imaju mnogo više prednosti kada je riječ o užitku. Imate stotine aplikacija kao što su Peloton, iFit, JNRY i Zwift, koje će vam pružiti fantastične vježbe na biciklu..


Eliptična mašina


Eliptični trenažer nema toliko dobre rezultate na planu zabave. Nemate mnogo aplikacija za vježbanje na eliptičnom trenažeru kao što imate na sobnom biciklu.


Oprema za vježbanje poput Pelotona za vožnju bicikla promijenila je ono što je vježbanje na sobnom biciklu nekada bilo. Dobivate intenzivan kardio trening s instruktorom uživo iz vlastitog doma. Sprave za kardio vježbanje poput ovih razlog su zašto je sobni bicikl zabavniji. Iako možete vježbati cijelo tijelo pomoću tjelesne težine pomoću eliptičnog vježbanja, neće vas zabaviti ni upola toliko koliko interaktivni kardio trening s malim učinkom.


Što je općenito najbolje?


To može biti težak zadatak kada je u pitanju kupnja sobnog bicikla ili eliptičnog trenažera. Obojica rade sličan posao, ali na drugačiji način. Iako eliptični trenažer koristi više mišića, sobni bicikl je udobniji za korištenje, a ljudi na njemu provode puno više vremena u usporedbi s eliptičnim trenažerom jer im dosadi isti pokret. Sobni bicikli nude više raznolikosti što se tiče vježbanja i zabavniji su.


Što je najbolje za ljude koji se tek bave fitnesom?


Najbolja kardio sprava za ljude koji tek počinju vježbati bila bi eliptična, a koristi više mišića i općenito više vježba za cijelo tijelo. To je fantastičan alat za zagrijavanje tijela i pripremu za izgradnju i rast.


Što je najbolje za ljude koji žele stroj za svoj dom?


Oba možete učinkovito koristiti kod kuće, ali možda ćete otkriti da sobni bicikl zauzima manje prostora. Sve se svodi na osobne preferencije.


Što je najbolje za ljude s problemima s leđima?


Eliptični trenažer je puno bolji za ljude koji bi mogli imati problema s leđima jer potiče bolje držanje i lakši je za korištenje. S biciklima se naginjete prema naprijed, što može pogoršati problem s donjim dijelom leđa.