xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Prva aplikacija koju bi trebali instalirati na svoj pametni telefon, ako imate VR naočale, je definitvno Google Cardboard (dostupno za Android i iOS). Google Cardobard sadrži nekoliko zanimljivih demo videa, ali više se koristi kao centralna aplikacija za pokretanje ostalih VR sadržaja. Sve Google usluge koje podržavaju VR možete pokrenuti preko Google cardboarda (na primjer Youtube, Street View, Arts nad Culture, Expeditions...), a osim toga aplikacija skenira vaš pametni telefon za sve instalirane VR aplikacije, tako da imate sav VR sadržaj dostupan na jednom mjestu.


Najbolje aplikacije za gledanje videa u 360°


Youtube

Najbolju aplikaciju za gledanje 360°videa vjerojatno već imate instaliranu, a čak i ako nemate VR naočale trebali bi ju imati. Youtube ima najveću bazu 360° videa koje možete gledati sa bilo kojim VR naočalama. Samo napišite u tražilicu 360 video ili VR video. Kad pokrenete video, dolje u desnom kutu će se pojaviti nova ikona koja izgleda kao VR naočale, i kad tamo kliknete video će se prikazivati u VR modu.

Youtube VR


Within

Ova aplikacija sadrži kratke igrane i dokumentarne filmove stvorene od strane profesionalnih filmaša. Svi dostupni filmovi su na visokom umjetničkom i tehničkom nivou, jer ih stvaraju profesionalci. Ako ste željni filmova koji vas preuzmu u svoj svijet, ovo je aplikacija koju morate imati. Preporučamo da ste spojeni na WiFi kad ju koristite jer ove filmove treba gledati u najvećoj mogućoj kvaliteti.


Jaunt VR

Još jedna aplikacija sa profesionalnim video sadržajem. Jaunt VR ima više komercijalne filmove, ali svi su kavlitetno snimljni. Sučelje je dobro implementirano i intuitivno, pa nećete imati problema sa navigacijom.


GoPro VR

Ako ste željni adrenalina, ali nemate vremena ili novaca da si priuštite takvo iskustvo, ovo je najbolja aplikacija za vas. Stotine videa adrenalinskih vožnji, skakanja s padobranom, surfanja i sličnih ekstremnih sportova. Uz to možete i doživjeti koncert iz perspektive izvođača ili u publici ili biti na setu snimanja filma.


Coastiality VR

Vlak smrti ili rollercoaster je glavna atrakcija svakog zabavnog parka na svijetu. Ova aplikacja sadrži filmove vožnji na najvećim i najluđim vlakovima smrti iz zabavnih parkova iz cijelog svijeta. Ako ste dovoljno hrabri da pogledate neki video s ovom aplikacijom, dobro se džite za tolac, jer ćete sigurno nekoliko puta pasti sa njega 


Najbolje VR igre


End Space VR

Letite svemirom i pokušajte preživjeti polja asterioda i lasere vaših neprijatelja. Upravljajte svojim svemirskim brodom iz kokpita i divite se lijepoj grafičkoj prezentaciji. Svoj svemirski brod možete opremiti raznim oružjima, ali ih prvo trebate zaslužiti. Igra ima podršku za gamepad, što vam toplo preporučujemo, jer neke manevre je teško izvesti bez njega. Ako baš želite igrati bez gamepada, sjednite si na stolicu koja se okreće da bi lakše upravljali brodom.


End Space VR


InMind VR 

Ovo je jednostavna igra koja je ultra zabavna i jako lijepo izgleda. Putujte unutar ljudskog mozga i uklonite loše neurone da bi spasili pacijenta od depresije. Kontrole u ovoj igri su jako jednostavne i nije vam potreban gamepad da bi u njoj maksimalno uživali. Igra je kratka ali slatka, no ništa vas ne spriječava da je igrate opet ispočetka, ili još bolje da ju pokažate svojim prijateljima.


InMind VR


InCell VR 

Ova igra je spiritualni nastavak od InMind VR. Gameplay i kontrole su isti kao i kod InMind, ali ovaj puta se borite protiv virusa koji napadaju ljudske stanice. Vizualno je igra opet prekrasna, sa malo drugačijim stilom. Toplo preporučujuemo da instalirate obje igre jer jedna vam neće biti dovoljna.


InCell VR


Zombie Shooter VR

Naslov sve govori, ubijte zombije prije nego ino ubiju vas. Na vama je samo da naciljate i da brzo gledate oko sebe da vam se neki zombi ne prišulja. Jednostavna i zabavna igra s prosječnom grafikom.


Zombie Shooter VR


Jurassic VR 2

Jeste li ikad sanjali da posjetite jurski park i šetate pokraj dinosaura? Možda ste čak zaželjeli da jašete dinosaura ili letite s pterodaktilom. Ova VR igra vam omogućuje upravo to. Ako želite samo promoatrati razne vrste dinosaura kako se hrane, love i bore jedan protiv drugog, ima i toga. Priznajemo, grafika bi mogla biti i bolja, ali osjećaj čuda je prisutan svake sekunde.


Jurassic VR 2