xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Trening na traci za trčanje vrlo je blizu savršene metode za vježbe u zatvorenom prostoru. Može se prilagoditi gotovo svakom cilju vježbanja i može zadovoljiti potrebe gotovo svakog sportaša. Unatoč svim tim prednostima, postoji jedan veliki nedostatak pri vježbanju na traci za trčanje - dosada. Traka za trčanje vrijedan je alat za vježbanje i može biti vrlo ugodan način vježbanja, ali način na koji osoba percipira vježbanje ima utjecaj i na mentalne i na fizičke aspekte njegovih vježbi.


Uz samo nekoliko prilagodbi okruženja i navika treniranja, možete ostati motivirani i pobijediti dosadu.


1 Održavajte ugodno okruženje


Gdje vježbate može imati veliki utjecaj na to koliko dugo vježbate, na intenzitet vježbanja i koliko uživate u svojoj rutini vježbanja. Ako je vaše područje za vježbanje mjesto u kojem uživate, prirodno ćete se lakše držati treninga. Ako imate vlastitu traku za trčanje, pokušajte je postaviti u položaj u kojem imate pogled s prozora. Možda se ne krećete, ali nešto izvana jest. Možete vidjeti promjenjive vremenske uvjete, životinje, djecu, automobile - bilo što što će vam barem malo zaokupiti um. Ako koristite traku za trčanje u teretani, vjerojatno će u blizini biti prozor. U najmanju ruku imat ćete u blizini druge članove svog kluba i druge strojeve koji će vam zadržati pažnju.


Odrzavajte ugodno okruzenje


2 Uživajte u filmu/TV-u bez krivnje


Gotovo svi iskusni trkači na trakama rade jednu od dvije stvari. Ili gledaju svoj iPad ili iPod, ili slušaju glazbu dok trče. Vaš trening na traci za trčanje zapravo je jako dobro vrijeme za uživanje u televiziji bez krivnje. Kada još možete gledati emisije ili filmove i imati osjećaj da ne biste trebali raditi nešto produktivnije? Neki šetači čitaju dok vježbaju, ali čitanje tijekom trčanja općenito nije dobra ideja iz dva razloga:


• Vrlo je teško čitati dok trčite. Jednostavno ima previše pokreta da bi se riječi jasno razabrale.

• Važno je usredotočiti se na formu, mehaniku, korak, disanje itd. Možete gledati emisiju i slušati glazbu bez potrebe da se koncentrirate na njih. Čitanje zahtijeva koncentraciju koja bi trebala biti rezervirana za vaš trening.


Zabavite se uz trening


3 Izazovite se s LED monitorom


Gotovo sve motorizirane trake za trčanje prikazat će vaše ukupne potrošene kalorije, ukupne kilometre, trenutnu brzinu i ukupno vrijeme. Neki će vam također dati podatke o kalorijama po satu, prosječnoj brzini, trenutnom tempu, prosječnom tempu i broju otkucaja srca. Korištenje obilja dostupnih podataka može biti i zabavno i motivirajuće. Možete skenirati podatke i vidjeti svoj napredak u vježbi. Također možete postaviti ciljeve za prosječni tempo, potrošene kalorije, udaljenost ili vrijeme. Za većinu trkača korištenje povratnih informacija na konzoli motivirajući je alat, no nekima promatranje kilometara i minuta koje odmiču na konzoli samo dodaje dosadu i čini da se vježbanje čini duljim. Postavljanje nekih osobnih ciljeva koje treba ispuniti - i premašiti - može uvelike učiniti da vježba izgleda brže.


4 Promijenite vježbe


Možda najveća prednost treninga na traci za trčanje je ogroman, gotovo neograničen broj mogućih vježbi. Iskoristite ovo. Raditi iste vježbe iz dana u dan bit će jako dosadno. Nije samo dosadno, već će vaše tijelo "naučiti" te vježbe i nećete povećati svoju kondiciju onoliko brzo koliko biste mogli biti. Pomiješanjem vaših treninga poboljšat ćete svoju kondiciju i ostati motivirani. Možete raditi bilo koju kombinaciju dugih, kratkih, brzih, sporih, brdovitih i ravnih trčanja. Za stvarnu promjenu tempa pokušajte nešto neobično.




Xplorer Vam nudi sklopivu Xplorer Blaze magnetnu traku za trčanje

Xplorer magnetna traka za trčanje je konstruirana za korisnike težine do 110 kg. Ova pristupačna, lagana, jednostavna i sigurna magnetna traka uz minimalne troškove priuštit će ti zadovoljstvo trčanja i kvalitetnog treninga u vlastitom domu.Bez obzira je li tvoj cilj mršavljenje, bolja kondicija ili jačanje mišićnog sustava, uz Blaze ćeš postići željene rezultate. Idealno za početnike i napredne korisnike.


Magnetna traka Xplorer Blaze dolazi sa zamašnjakom od 3,5 kg uz 8 podesivih stupnjeva otpora s obzirom na individualnu potrebu. Računalo s LCD ekranom prati: brzinu, potrošene kalorije, puls, skeniranje, udaljenost, vrijeme.

Za više detalja kliknite OVDE!