xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Istraživanje objavljeno u časopisu Medicine & Science in Sports & Exercise procjenjuje da možete sagorjeti prosječno 390 kalorija na e-biciklu. Studije su pokazale da korisnici e-bicikala obično imaju slične ukupne razine tjelesne aktivnosti kao i obični biciklisti jer u prosjeku putuju duže udaljenosti.


Ako želite postati spremniji ili tek počinjete voziti bicikl, vožnja e-bicikla može vas potaknuti na redovitiju i dulju vožnju, tako da možete izgraditi svoju kondiciju dok u isto vrijeme gradite samopouzdanje na biciklu. Vožnja e-bicikla značila bi da možete uživati ​​u svim blagodatima vožnje bicikla za fizičko i mentalno zdravlje, ostavljajući vam dovoljno energije za druge sportove i razonodu.


Ovaj 5-tjedni plan fitnessa za početnike može vam pomoći da izgradite kondiciju koja vam je potrebna za ciklus od 90 minuta…


1. tjedan


Ponedjeljak: Provedite 5 minuta upoznavajući svoj bicikl, uključujući stupnjeve prijenosa, načine snage i kočnice. Kada se osjećate ugodno, krenite na 20-minutnu vožnju poznatom i tihom rutom, poput lokalnog parka

Utorak: Odmor

Srijeda: Odlučite se za isti park ili lokaciju kao prije, uvježbajte rutu još nekoliko puta. Pokušajte voziti u različitim načinima da biste stekli osjećaj što bicikl može učiniti i koliko truda možete uložiti.

Četvrtak: Odmor

Petak: Vaš izbor

Subota: Odmor

Nedjelja: Vozite se 30 minuta i vidite koliko daleko možete stići.

 


2. tjedan


Ponedjeljak: Sad kad vam je ugodnije, možete odabrati nešto zahtjevniju rutu koja vam omogućuje vježbanje mijenjanja brzina.

Utorak: Odmor

Srijeda: Dodajte izazov i izgradite svoju kondiciju. Odaberite dugo brdo i vozite se njime tri puta, okrećući se i spuštajući između svakog ponavljanja.

Četvrtak: Odmor

Petak: Vaš izbor

Subota: Odmor

Nedjelja: Vozite se 45 minuta i vidite koliko daleko možete stići.

 


3. tjedan


Ponedjeljak: Na ruti koja vam odgovara, dodajte dodatnih 10 minuta svojoj vožnji.

Utorak: Odmor

Srijeda: Tjedni izazov - Odaberite brdovitu rutu ili ciljajte na tri ponavljanja jednog dugog brda.

Četvrtak: Odmor

Petak: Vaš izbor

Subota: Odmor

Nedjelja: Vozite se 60 minuta i vidite koliko daleko možete stići.

 


4. tjedan


Ponedjeljak: Na vašoj omiljenoj ruti pokušajte voziti što brže i sigurnije. Dopustite da vam se broj otkucaja srca poveća i brzina disanja.

Utorak: Odmor

Srijeda: Tjedni izazov - uhvatite se u koštac s brdskom rutom ili brdskim ponavljanjem s malo više intenziteta. Ciljajte da osjetite da ste malo zadihani kada dođete do vrha.

Četvrtak: Odmor

Petak: Vaš izbor

Subota: Odmor

Nedjelja: Vozite se 75 minuta i vidite koliko daleko možete stići.

 


5. tjedan


Ponedjeljak: Odaberite 30-minutnu rutu i pokušajte je dovršiti koristeći samo ekološki način. Pritisnite malo jače kako biste povećali brzinu disanja.

Utorak: Odmor

Srijeda: Tjedni izazov - vozite brdovitu rutu sat vremena ili upotrijebite brdovita ponavljanja da nadogradite svoje penjanje.

Četvrtak: Odmor

Petak: Počnimo s prvih 30 km. Ovo će biti teško, pa se ne zaboravite kretati i piti puno vode

Subota: Odmor

Nedjelja: Vozite se 90 minuta i vidite koliko daleko možete stići




Pogledajte našu ponudu kvalitetnih e-bicikala klikom OVDJE


Provjerite XPLORER fitness sprave za vježbanje, skinite suvišne kilograme I poboljšajte svoje zdravlje.