xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Oni koji ulažu u električni romobil obično to čine jer žele putovati bez napora ili se kretati brže nego što bi željeli kroz prometnu gužvu. Ali ako ste zaboravili napuniti bateriju prije odlaska na vožnju ili vam je pukla guma, možda će doći trenutak kada će vašem e-romobilu trebati guranje.


Budući da električni romobili nisu dizajnirani za ručno korištenje, vidjet ćete da ih nije najlakše gurati ili voziti bez motora.


Neki od glavnih razloga za to uključuju:


Težina: električni romobil može biti težak od 12 kg do 55 kg.


Veliki kotači: Gume su široke oko 8-11 inča, što je široko područje koje može pružiti puno trenja kada nisu u režimu pomoći snage.


Električni motor i kočnice: Kotači vašeg e-romobila povezani su s motorom, a mnogi e-romobili imaju ugrađene sustave kočenja koji se mogu automatski uključiti kada se e-romobil isključi. Obje ove činjenice znače da postoji prirodan otpor i da se e-romobil neće slobodno kotrljati na isti način kao obični romobil.



Xplorer S6 e-romobil sada po SJAJNOJ CIJENI! Pogledajte klikom OVDJE!


KADA GURATI ELEKTRIČNI SKUTER


Neki proizvođači savjetuju da njihov električni romobil ne smijete voziti kao obični romobil ako mu želite što dulje produžiti vijek trajanja. To ne znači da ne možete gurati ili upravljati rukom. Zapravo, mogu postojati slučajevi u kojima ćete ga možda morati gurati, kao što su:


• Ako se baterija isprazni

• Ako vam je pukla guma

• Ako imate elektronički kvar

• Ako vam kočnice ne rade ispravno

• Ako izgubite kacigu/zaštitnu opremu

• Ako se ne osjećate dobro / doživite nezgodu


Naravno, neke od gore navedenih stvari mogu se izbjeći. Provjerite priručnik  kako biste saznali koliko daleko može prijeći i isplanirajte svoju rutu kako biste bili sigurni da nećete biti uhvaćeni s praznom baterijom.