xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Brdski biciklizam ne mora biti skup. Kad je lijepo vrijeme, nema ništa bolje nego otići na finu vožnju biciklom. Kretanje stazama ili samo vožnja po susjedstvu odlična je stvar za izlazak iz kuće. I ne samo to, već vam pruža i prilično nevjerojatan trening.


Kada je riječ o odabiru bicikla koji će vam pomoći da uvelike poboljšate svoje rezultate u fitnessu je brdski bicikl. Čak i ako se usredotočite na brdske bicikle, još uvijek možete pronaći toliko različitih opcija da vam može biti teško odabrati.


Zašto mislimo da je brdski bicikl najbolja opcija koju možete odabrati u svojoj biciklističkoj potrazi? Prvo, možete prilagoditi težinu vožnje bicikla promjenom brzina. Što više ulazite u to, više otpora možete dodati svojoj vožnji bicikla. Što zauzvrat znači da ćete bolje vježbati.


I ne samo to, većinu brdskih bicikala teže je koristiti od drugih bicikala. To je zato što takve moraju biti napravljene. Cijela poanta brdskog bicikla je izaći i voziti što jače možete. Bez obzira na okruženje, morate biti u mogućnosti vjerovati da se ovaj bicikl ispod vas neće raspasti i pružiti glatku vožnju.



KAKO IZABRATI MTB BICIKL


Ima mnogo toga za razmotriti. Morate odrediti koja vam je težina bicikla potrebna, što će utjecati na vašu vožnju. Također ćete htjeti koristiti hardtail ili puni ovjes, koji je zapravo važan samo kada je u pitanju vaš budžet i kakva staza vozite (hardtail za glatke i puni ovjes za neravne ceste).


VELIČINA RAMA I KOTAČA MTB BICIKLA


Okvir je također vrlo važan element u cijeloj potrazi za brdskim biciklom. Zato što okvir označava izdržljivost i snagu bicikla I koliko će glatka biti vaša vožnja. Ako je okvir jeftin i čini se slabim, možete biti sigurni da je ostatak bicikla jednako loš. Vaša udobnost i sigurnost u velikoj mjeri ovise o okviru vašeg bicikla.


Još jedan važan element koji treba uzeti u obzir je veličina kotača. Veličina kotača je važna za vrstu staze na kojoj ćete se voziti. Na primjer, kotač od 26 inča izvrstan je za glatku vožnju, a manja veličina daje veću brzinu i agilnost. Dok su kotači od 28 inča izvrsni za neravne i zavojite vožnje, deblji dizajn olakšava držanje staze bez potpunog uništenja. Dakle, vaša vožnja u velikoj mjeri ovisi o tome.