xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Ako je prošla godina usporila vaše fitness ciljeve, možda ćete biti spremni vratiti svoje zdravlje i razinu kondicije uz pomoć osobnog trenera. Vrlo je važno s potencijalnim fitness stručnjakom provjeriti bitne kriterije kao što su obrazovanje, iskustvo, recenzije i osiguranje od profesionalne odgovornosti, također je važno pronaći trenera koji odgovara vašim individualnim potrebama. Bilo da prvi put unajmljujete osobnog trenera ili jednostavno ne možete pronaći pravog, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći.


Odaberite dostupnost


Kada je u pitanju pronalaženje pravog osobnog trenera, ima više smisla ako odaberete lokalnog trenera. Većina nas neće imati luksuz da naš trener dođe kući i trenira nas u vlastitoj teretani na licu mjesta, pa postoji velika vjerojatnost da ćete se morati voziti na svaki trening. Odaberite trenera kojem je lako pristupiti, jer gužve u prometu ili redovita duga putovanja na trening mogu smanjiti vašu motivaciju.


Budite iskreni prema treneru


Izabrali ste svog omiljenog osobnog trenera jer je on najbolji u svom području, ali morate biti iskreni prema njemu/njoj. Nemojte se osjećati kao da morate preuveličavati svoje sposobnosti da biste impresionirali trenera. Iskren odnos je bitan kako bi vaš trener mogao naučiti više o vama i svim ozljedama ili ograničenjima koja vam mogu pomoći da se nosite s treningom.


Postavite realne ciljeve


Morate biti realni oko toga gdje ste upravo sada, u ovom trenutku. Ako niste realni u pogledu svojih sposobnosti, možda će vam trebati test. Baš kao što ste iskreni prema sebi, postavljanje realnih ciljeva uključivat će introspektivno gledanje i prepoznavanje ozljeda i drugih ograničenja kao što su problemi s težinom. Pravi trener je onaj koji može raditi s vama od prvog dana, onaj koji će raditi s vašim trenutnim razinama kondicije. Mnogi osobni treneri mogu prihvatiti klijente svih razina, ali nemojte se predstavljati kao elitni sportaš ako još niste tamo, jer biste mogli gubiti vrijeme i novac.



Izgradite prijateljski odnos


Kada koristite usluge osobnog trenera, posjećivat ćete ga nekoliko puta tjedno i provoditi značajnu količinu vremena sa svojim trenerom. Ako ustanovite da je vaš osobni trener odradio puno vremena za vas tijekom početnog procesa registracije, ali sada većinu vaših sesija provodi gledajući u mobitel, možda nećete dobiti pažnju koju zaslužujete. Ako veza nije otvorena i produktivna, možda je vrijeme da se prebacite na drugog trenera.


Pratite svoje fitnes ciljeve


Klijent koji nema puno fitness iskustva ili znanja o tjelovježbi i prehrani trebao bi se pobrinuti za suradnju s trenerom koji će moći dodatno motivirati i strpljivo podržati njihove potrebe. Čak i tamo gdje se vaša razina kondicije dobro poklapa sa stručnošću vašeg novog osobnog trenera, još uvijek postoji potencijal za sukob osobnosti. Ako smatrate da ne reagirate dobro na određeni stil treninga vašeg trenera, ne dopustite im da ometaju vaše fitnes ciljeve. Zapitajte se koje kvalitete trebate od trenera i slobodno nazovite nekoliko trenera, pridružite se razgovorima putem e-pošte i provjerite ih na odgovarajući način. Tako, na primjer, ako ste žena i osjećate se ugodnije s trenericom, krenite.


Posvetite se sebi


Pronalaženje uspjeha s osobnim trenerom jednako je važno za vas koliko i za njega. Klijenti moraju biti svjesni da rezultati zahtijevaju predanost i vrijeme. Ako ne idete na treninge ili vam je prehrana neredovita između treninga, nemojte kriviti trenera. Osim toga, ako možete pronaći trenera koji vam je na raspolaganju i koji vam daje pravu pažnju i jer ste bili iskreni i realni, sigurni smo da je odnos klijenta i trenera ključ za otključavanje vašeg zdravlja i kondicije.




Xplorer vam nudi Xiaomi sobni bicikl koji vam omogućuje uživanje u nježnim vježbama ili vježbama u stilu vrtnje iz udobnosti vlastitog doma. Xiaomi Yesoul S3 bicikl savršen je dodatak kućnoj teretani i korisnicima može pružiti praktičan kardio trening. Ovaj sobni bicikl prikladan je za upotrebu u zatvorenom prostoru i ima remenski pogon, magnetski sustav i pametnu tehnologiju. Ako vas zanima biciklizam kod kuće, ne tražite dalje!


Kliknite za više detalja OVDJE!