xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Dječji bicikli imaju različite veličine od bicikala za odrasle (prema veličini kotača, ne veličini okvira). Također, čak i kada govorimo o biciklu s određenom veličinom kotača, visina stajanja i visina sjedala između proizvođača mogu drastično varirati.


Evo par savjeta koji će vam pomoći da prvi put dobijete bicikl prave veličine:


Koju veličinu kotača treba vaše dijete?


Dječje bicikle dijelimo po promjeru kotača. Najmanji bicikli s pedalama počinju s kotačima od 12 inča, dok veći bicikli idu sve do kotača od 24 inča. Kada je vaše dijete spremno za vožnju od 26 inča, općenito je spremno za vožnju veličine odrasle osobe.


Najbolji način da odaberete veličinu je da odredite koje će mu veličine kotača VJEROJATNO trebati. Kažemo vjerojatno jer to baziramo na dobi za djecu prosječne visine.


Ako je vaše dijete nisko ili super visoko, možda će mu trebati manji ili veći bicikl. To možete najbolje odrediti prema tablici veličina u nastavku.


Tablica veličina dječjih bicikala


Upotrijebite ovu tablicu kako biste dobili opću ideju o tome koja veličina bicikla treba vašem djetetu.


Neka vaše dijete stoji uza zid, bez cipela i sa stopalima nešto manjim od ramena. Upotrijebite metar od tla do vrha djetetove glave.



Što učiniti kada je vaše dijete između veličina


Prilično je lako odabrati bicikl kada je vaše dijete na donjoj granici preporučene visine bicikla. Teže je kada je vaše dijete na gornjoj granici preporučene visine bicikla. Kada se to dogodi, roditelji se brinu da bicikl neće dugo trajati i da će ga dijete brzo prerasti. Ovo je opravdana zabrinutost.


Ako je vaše dijete vrlo blizu sljedeće veličine bicikla, općenito je bolje da prijeđe na veću veličinu. Ovo je osobito istinito ako vaše dijete već zna voziti pedale i samopouzdano je vozač.


Ako vaše dijete nije vješto u vožnji bicikla, razmislite o tome da ostanete s manjim biciklom, čak i ako će ga uskoro prerasti.




Xplorer vam nudi veliki izbor dječjih bicikala za različite uzraste s motivima omiljenih likova iz crtića!


Provjerite klikom OVDJE!