xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Sigurno je da ako ste investirali u e-romobil, zadnje što želite je da vam ga ukradu. Kako raste popularnost ovog ekološki prihvatljivog i ugodnog načina prijevoza, tako raste i opasnost od krađe.


NAJBOLJE BRAVE ZA ELEKTRIČNE ROMOBILE


LANAC BRAVE


Ova vrsta brave sastoji se od mnogo međusobno povezanih čeličnih prstenova visokih performansi, koji zajedno čine jedan dugi lanac. Metalni lanac za teške uvjete rada obično je presvučen plastikom ili gumom, što sprječava habanje metala o metal koje bi moglo oštetiti boju na vašem romobilu.


Ove isprepletene lančane brave mogu biti teške, ali težina je u korelaciji sa snagom. Što su lanci deblji, to se lopov teže probija s rezačima vijaka ili rezačima žice. Iako se težina brava za lanac može smatrati malom prevarom, definitivna prednost je to što dizajn karika lanca znači da su stvarno fleksibilni i da se mogu omotati i omotati oko bilo čega, što vam daje dobru fleksibilnost kada je u pitanju mjesto možete i ne možete zaključati svoj električni romobil.


U BRAVE


Za razliku od lančanih brava, U brave su relativno lagane. Ime su dobili po svom obliku: sama brava je kruta, čvrstog U-oblika. Ove se brave mogu pričvrstiti ili omotati oko vašeg romobila i na čvrsti nepokretni predmet za koji ga želite zaključati. Ovisno o veličini U brave koju dobijete, možda ćete se suočiti s nekim ograničenjima na što možete zaključati svoj e-romobil. Na primjer, manje U brave teško bi stale oko rasvjetnog stupa.



BRAVE SA SUSTAVOM OTISAKA PRSTIJU


Najsuvremenije brave na otisak prsta, kao što je Dualtron Fingerprint Lock, opcija su visoke tehnologije za sigurnost vašeg romobila. Ove pametne brave visoke sigurnosti koriste tehnologiju otiska prsta koja samo vlasniku omogućuje otključavanje romobila. Očita prednost ove vrste brave je ta što je izuzetno diskretna i mala, što je veliki bonus ako ste u pokretu i ne želite cijeli dan nositi veliku, tešku bravu!


KAKO ZAKLJUČATI SVOJ ELEKTRIČNI ROMOBIL


Nije važna samo brava za električni romobil koju odaberete, već i način na koji je zaključavate. Dok je prisutnost brave sredstvo odvraćanja, pametan lopov će moći brzo uočiti ako se brava lako infiltrira.


Prilikom zaključavanja vašeg e-romobila trebali biste:


• Zaključajte svoj romobil za nepomični objekt - lopovi će rado uzeti sve za što je vaš romobil zaključan ako to znači da mogu doći do vašeg romobila.

• Pričvrstite bravu na siguran dio romobila - upravljač i kotači romobila mogu se jednostavno ukloniti.

• Neka vam lanac bude što kraći - ako koristite bravu za lanac, omotajte ga oko romobila što je čvršće moguće. Bilo kakva labavost pruža prostor za pomicanje što olakšava rezanje brave.

• Zaključajte svoj romobil na najsigurnijem mogućem mjestu - bilo da je ispod ulične rasvjete, u području trgovine bicikala, u blizini otvaranja trgovine s CCTV-om ili na prometnoj ulici gdje ima mnogo svjedoka.

• Ako možete, koristite višestruke brave. Imati višestruke brave s kojima se treba boriti doista će mnogo pomoći u odvraćanju oportunističkih lopova.


GPS


Čak i ako zaključate svoj e-romobil, ako je netko dovoljno odlučan da ga ukrade, postoji rizik da samo zaključavanje možda neće biti dovoljno. Ovo se može činiti vrlo visokom tehnologijom za sigurnost romobila, ali ipak smo u 21. stoljeću i GPS uređaji za praćenje za vaš električni romobil sada su široko dostupni.


Postoji širok raspon GPS uređaja za praćenje dizajniranih posebno za električne romobile. Mogu se sinkronizirati s vašim telefonom i reći vam točnu lokaciju vašeg romobila.



Xplorer S6 e-romobil sada po SJAJNOJ CIJENI! Pogledajte klikom OVDJE!