xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

U ovom članku ćemo se baviti nekim od najboljih trenažera za sagorijevanje kalorija.


Jeste li se ikada zapitali koji je trenažer najkorisniji? Postoje mnoge sprave za oblikovanje tijela, ali nisu sve jednako učinkovite za sagorijevanje kalorija i smanjenje tjelesne težine.


Međutim, važno je napomenuti da sprave ne mogu obaviti sav posao. Potrebno je voditi zdrav život, što znači uravnoteženu prehranu prikladnu za postizanje željenih ciljeva.


Mršavljenje uz pomoć trenažera


Trenažeri su učinkoviti kada se pravilno koriste. Iako su najčešće trake za trčanje i sobni bicikli, postoje i druge sprave koje vam mogu pomoći da stignete do željenog cilja.


Trenažeri su prilagođeni različitim vrstama vježbi, iako ne daju svi iste rezultate.


Neki su korisniji od drugih. Sve ovisi o našem cilju. Moramo imati na umu da što više truda uložimo tijekom treninga, to ćemo sagorjeti više masti.


Zanemarite zaslon s prikazanim brojem potrošenih kalorija. Taj broj je samo procjena. Najvažnije je usredotočiti se na kvalitetu vježbe.


Preporuča se da uvijek počinjete s niskim ili umjerenim intenzitetom vježbanja, a zatim povećavate napor (veća brzina, veće opterećenje, veći nagib i sl.).


Trenažeri za sagorijevanje sala


1. Sobni ili fiksni bicikl


Od svih trenažera, sobni bicikl je, bez sumnje, najpopularniji i najučinkovitiji trenažer. Procjenjuje se da može sagorjeti između 500 i 900 kalorija na sat.


Ovaj trenažer vrlo malo opterećuje zglobove i ne ne zahtijeva tehniku niti prethodni trening. Sve što trebate učiniti je sjesti i početi vrtjeti pedale.


Sjedalo mora biti podešeno tako da vam koljena budu pod kutom od 900.


Čak bi i osobe koje se bave dizanjem tegova trebalo da odrade trening od 15 minuta na traci za trčanje ili sobnom biciklu, kako bi smanjile salo.


Loša strana sobnog bicikla je što ova vježba može biti pomalo monotona, ako ste jedan od onih kojima sve brzo dosadi. Dok okrećete pedale, možete iskoristiti priliku za slušanje glazbe ili gledanje epizode svoje omiljene serije.


Također, kako sesija napreduje, možete prilagoditi težinu, dići se sa sjedala ili nagnuti torzo naprijed.


https://www.xplorerlife.hr/fitness.html


2. Traka za trčanje


Ova sprava za vježbanje vam omogućuje sagorijevanje između 450 i 650 kalorija na sat. Ovo je, bez sumnje, jedan od najpopularnijih trenažera. Da biste ga koristili, morate postaviti vrijeme vježbanja.


Ne samo da možete hodati, trčati ili trčati na stazi, već možete i simulirati utrku u stvarnom vremenu (uspon, spuštanje, sprint itd.). Razlog je što trake za trčanje imaju programe za promjenu brzine i nagiba.


Međutim, ovaj trenažer ima velik utjecaj na zglobove (uglavnom koljena), pa ga treba koristiti umjereno.


3. Steper


Steper je još jedna sprava za vježbanje savršena za sagorijevanje kalorija. Kada ga koristite, sagorijevate otprilike 400 kalorija dok se penjete ili spuštate.


Ovaj trenažer ima programe slične traci za trčanje i omogućuje kardio vježbe za mršavljenje. Steper se sastoji od dvije platforme na koje su postavljena stopala i simulira penjanje uz stepenice


Intenzitet vježbe se može prilagoditi tako da nam oteža podizanje i spuštanje nogu. Za par minuta se umore obje noge, jer su one najviše angažirane.


Ovaj trenažer se preporučuje iskusnijim trkačima koji zbog utrke žele unaprijediti svoju tehniku ​​trčanja.


4. Eliptični trenažer


S ovom spravom za vježbanje možete sagorjeti između 300 i 600 kalorija na sat. Ovo je kombinacija nekoliko trenažera: bicikla, stepera i trake za trčanje.


Na njemu se izvode eliptični pokreti (otuda i naziv sprave) i ne preporuča se osobama koje imaju problema s koljenima jer je stres velik.


Osim toga, potrebno je određeno iskustvo za svladavanje pokreta (istovremeni pokreti ruku i nogu). Preporučuje se snažno zategnuti trbuh kako bi se ojačao, a leđa držati uspravno kako bi izbjegli bol.


5. Sprava za veslanje


Broj kalorija koje ćete sagorjeti na ovoj spravi za vježbanje kreće se od 300 do 700, jer vam omogućuje vježbanje gornjeg i donjeg dijela tijela i jačanje trbušnih mišića.


Ovaj trenažer simulira pokrete veslača u kanuu ili kajaku. Prvim pokretom privučemo poluge prema sebi, a drugim pokretom ih odgurnemo od sebe. Stisak mora biti jak.


Važno je obratiti pažnju na koljena i ramena. Također, tijekom izvođenja vježbe leđa moraju biti ravna.