xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Dajete li sve od sebe u teretani i sa zdravom prehranom, ali ne vidite poboljšanja u svom tijelu? Evo 10 uobičajenih grešaka u fitnesu koje bi vas mogle spriječiti u postizanju ciljeva.


Preskakanje obroka


To će usporiti vaš metabolizam. Jedite svoje proteine, masti i ugljikohidrate u svojoj prehrani - ne pokušavajte jesti manje. Potrebno je jesti dovoljno da biste vidjeli rezultate. Vaši mišići trebaju gorivo za oporavak, a ovo gorivo je HRANA.


Isprobavanje “čarobnih” rješenja


Dosljednost i disciplina daju rezultate. Potrudite se, jer nema lakih i brzih odgovora! Budite strpljivi i vjerujte u proces.


Ne pijete dovoljno vode


Održavanje hidratiziranog tijela pomoći će vam na mnogo načina. Našem tijelu je potrebna voda da bi funkcioniralo, a kad vježbamo, gubimo vodu, elektrolite itd. Upamtite da su mišići 75 posto vode! Studija iz Njemačke otkrila je da se sinteza proteina javlja većom brzinom u mišićnim stanicama koje su dobro hidratizirane, u usporedbi s dehidriranim stanicama.


Opsesija


Nitko nije savršen. Zato pokušajte izgledati najbolje što možete i dajte sve od sebe, ali i volite sebe!


Uklanjanje svih ugljikohidrata


Ovo je velika greška jer ugljikohidrati potiču sportske performanse i održavaju mišiće okruglim i punim. Budite oprezni pri odabiru ugljikohidrata. Pokušajte u svoje obroke uključiti voće, povrće i ugljikohidrate bogate vlaknima. Izbjegavajte jesti prerađenu hranu.


Pretreniranost i nedovoljno odmora


Vaše tijelo napreduje kada se odgovarajuće odmorilo i imalo vremena za oporavak! Ponekad je više manje. Spavajte najmanje osam sati noću i ne trenirajte sedam dana u tjednu, jer vašem tijelu treba vremena za obnovu i izgradnju mišića.


Radite istu rutinu vježbanja


Promijenite setove, ponavljanje, strojeve i/ili vježbe kako biste spriječili monotoniju. Pokupite veće utege - ne bojte se dizati teške i primijetit ćete promjene!


Radite više od 1000 trbušnjaka


Ravnoteža i pravilna prehrana odgovor su na zadivljujuće trbušne mišiće.


Previše vježbate kardio


Kardio pomaže vašem kardiovaskularnom zdravlju, ali nemojte biti opsesivni raditi sate i sate mirovanja! Radite intervale, trenirajte brže i promijenite kardio rutinu.


Izbjegavanje treninga s utezima


Neke su djevojke zabrinute zbog “glomaznog izgleda” tijekom treninga s utezima, ali dobivanje mišića nije tako jednostavno kao što mislimo! Izgledate glomazno kad vam prehrana nije ispravna! Trening s utezima povećava vaš metabolizam, a nakon treninga s utezima sagorjet ćete više kalorija.


Vodite računa o svom zdravlju i metabolizmu radeći stvari ispravno u svojim programima fitnesa i prehrane!