xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Tražite načine da napravite više koraka tijekom dana bez osjećaja da morate za to izdvojiti značajnu količinu vremena i energije? Predložit ćemo vam nekoliko ideja za motivaciju.


Parkirajte automobil što dalje od odredišta


Ako možete uzeti u obzir malo dodatnog vremena da stignete do odredišta, razmislite o parkiranju što je dalje moguće kako biste mogli napraviti više koraka. Neka vam to postane rutina poput igre. Ako na promjene gledamo na ovaj način, to će pomoći da postane zabavnije dok radimo na usvajanju nove navike.


Održavajte svoje sastanke u pokretu


Ako vaš ured to dopušta, razmislite o održavanju slijedećeg osobnog sastanka u pokretu – samo izađite ispred ureda i lijepo prošećite. Vrlo je vjerojatno da bi osoba s kojom se sastajete više voljela ovu vrstu sastanka nego sjediti u ustajaloj uredskoj sobi.


Ako je vaš sastanak na telefonu, možete učiniti isto. Iznenadili biste se koliko daleko možete hodati tijekom 30-minutnog telefonskog razgovora, koji biste inače proveli sjedeći. Za vrijeme pauze za ručak možete hodati. Šetnja, posebno na otvorenom, odličan je način da obnovite energiju i osvježenje za drugu polovicu radnog dana, a također je i odlična prilika za vježbanje prije ili poslije jela.


Hodajte obavljajući svakodnevne poslove

Dovršavanje svakodnevnih zadataka koje biste redovito obavljali na jednom mjestu možete prilagoditi tako da optimizirate broj koraka koje poduzimate. Može biti jednostavno: samo hodajte okolo dok radite. Kad jednom uđete u ovakav način razmišljanja, svaki dan ćete biti na nogama i to možete uvrstiti u svoje poslove.


Plešite


Ovo ne mora biti formalni događaj. Jednostavno slušanje omiljene pjesme i ples svaki put kada idete pripremati večeru, doručak ili početi prati rublje može ozbiljno dodati korake. Tako ćete napraviti više koraka, malo povećati broj otkucaja srca i ujedno podići raspoloženje i energiju.


Idite stepenicama umjesto liftom


Dizala i pokretne stepenice su sjajni, ali ako si to možete priuštiti. Putovanje stepenicama odlična je vježba i to je nešto što se može postići svaki dan. Čak i ako je vaše odredište duže, možete prošetati barem dio puta prije nego što se odlučite za bržu rutu.


Postavite podsjetnike


Sjajan način da ne zaboravite poduzeti više koraka je postavljanje podsjetnika na računalu ili pametnom telefonu. Očigledno je izlazak vani odličan, ali ovo možete učiniti u zatvorenom prostoru ako ste u stisci s vremenom. Prošećite po sobi prije nego što se vratite onome što ste radili.


Odaberite treninge koje volite


Znate one vježbe za koje mislite da biste ih trebali "izvesti", ali ne uživate baš u njima? Nemojte ih raditi! Vježbanje bi trebalo hraniti vašu dušu koliko i tijelo, pa se zapitajte što volite raditi, bilo da je to penjanje, trčanje, joga, pilates ili ples. Ako ne znate, isprobajte nekoliko i vidite što vas inspirira da učite i rastete više.




Xplorer nudi Xplorer New York traku za trčanje. Ovaj pristupačan i lagan stroj lako se može sklopiti i spremiti ispod kreveta te premjestiti u prostoru. Laka i sigurna vježba pružit će vam zadovoljstvo trčanja i vrhunske vježbe u vašem domu ili uredu. Xplorer New York traka za trčanje ima aplikaciju EQiSports koju možete koristiti za praćenje napretka, kao i Bluetooth zvučnik. LCD računalo ispred trake za praćenje prati: brzinu, sagorijevanje kalorija, udaljenost, vrijeme.


Pogledajte našu ponudu Xplorer fitness opreme klikom OVDJE!