xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Sastavili smo popis od 8 uobičajenih razloga zašto ste ponekad neprestano gladni i kako se možete oduprijeti iskušenju.


Konzumirate previše rafiniranih ugljikohidrata


Ako vam dan nije potpun bez čokoladne krafne, onda to znači da konstantno unosite rafinirane ugljikohidrate. Ovi rafinirani ugljikohidrati snižavaju razinu šećera u krvi, što zauzvrat čini da vaše tijelo osjeća glad u redovitim intervalima.


Neispavani ste


Pravilan san neophodan je za zdrav život. Nedostatak sna povezan je s brojnim fizičkim i psihičkim problemima. Kada ne spavate dovoljno, razina leptina pada, zbog čega osjećate glad i dovodi do prejedanja. Spavanje također pomaže u regulaciji grelina (hormona koji stimulira apetit). Nedostatak sna povećava razinu grelina, zbog čega se osjećate gladni kada ste nenaspavani.


Stalno ste pod stresom


Ne samo da to utječe na naše mentalno blagostanje, već negativno utječe i na naše tijelo. Pretjerani stres povećava razinu kortizola u tijelu – hormona koji potiče glad i želju za hranom.


Ne pijete dovoljno vode


Koliko puta smo čuli da bismo trebali piti najmanje 8 čaša vode dnevno, no koliko puta to zaista i učinimo? Voda je važna za funkcioniranje zdravog ljudskog organizma. Voda može ograničiti vaš unos kalorija ako se konzumira neposredno prije obroka.


Jedete rastreseni


U brzom svijetu u kojem živimo, postali smo majstori u multitaskingu da na kraju jedemo nesvjesni velike količine hrane. Kada smo rastreseni, često gubimo iz vida koliko hrane zapravo konzumiramo i potpuno zanemarujemo signale sitosti koje tijelo ispušta, što dovodi do prejedanja.


Jedete jako brzo


Brzina kojom jedete izravno utječe na to koliko ste gladni. Što brže jedete, veći vam je apetit i šanse su da ćete se prejesti. Kada jedete polako i temeljito žvačete, vaše tijelo ima dovoljno vremena da pošalje signale sitosti mozgu, zbog čega se osjećate siti i to vas može spriječiti da prejedate.
Pogledajte našu ponudu kućnih kardio sprava Xplorer po sjajnim cijenama klikom OVDJE!