xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Predstavljamo pet potpuno izvedivih odluka koje će imati ogroman utjecaj na vaše zdravstvene ciljeve i opću dobrobit, ali vam neće dopustiti opsesivno brojanje kalorija ili stres preko vage


1. Provodite više vremena na otvorenom


Ako stvarno želite poboljšati svoje zdravlje, pokušajte unositi više vitamina D – prirodnim putem. Uredite dvorište, vježbajte vani ili jednostavno svaki dan rasporedite vrijeme za šetnju. Pogotovo ujutro da dobijete malo sunčeve svjetlosti.


Pridržavanje strogog rasporeda spavanja i dobivanje dovoljno jutarnje sunčeve svjetlosti može poboljšati vaše prehrambene navike i ojačati vaš imunološki sustav.


2. Svaki dan pojedite barem jedan biljni obrok


Svaki dan zamijeniti jedan redoviti obrok veganskim, jedna je od najlakših promjena koje možete napraviti za svoje zdravlje. Konzumiranje više biljne hrane povećava unos mikronutrijenata, antioksidansa, minerala i vlakana te može smanjiti rizik od bolesti.


SAVJET: Odaberite obrok za koji imate malo više vremena za planiranje. Ako su jutra prezaposlena da biste napravili bilo što osim jaja i slanine, svoj uobičajeni sendvič s puretinom za ručak zamijenite obilnom veganskom salatom. Usredotočite se na dobivanje proteina iz različitih izvora kao što su mahunarke, cjelovite žitarice, sjemenke i orašasti plodovi.


3. Smanjite vrijeme korištenja zaslona


Odvojiti se od tehnologije teže je nego što zvuči, ali stjecanje navike isključivanja svake noći može imati trajne pozitivne učinke na vaše zdravlje. Višak vremena ispred zaslona dovodi do smanjenja sive tvari, osobito u prednjem režnju gdje se događa procesiranje mozga (planiranje, organiziranje, kontrola impulsa i određivanje prioriteta). Ne samo da gubite vrijeme ispred zaslona, već gubite i mogućnost učinkovitog korištenja ostatka vremena. Također može negativno utjecati na količinu kvalitetnog sna, ostavljajući vas nemirnim, razdražljivim i neusredotočenim tijekom dana.

Ako vam ideja zvuči zastrašujuće, ne morate odmah odustati. Počnite s isključivanjem posla najmanje 30 minuta prije spavanja i pronađite druge aktivnosti koje će vas zaokupiti. Pokušajte napraviti toplu kupku, čitati knjigu, pisati u dnevnik ili neku laganu jogu i meditaciju.


4. Čitajte jednu knjigu mjesečno


Čitanje je iznimno učinkovit bijeg od svakodnevice, pogotovo ako ste netko s visokom razinom stresa. No, ne govorimo samo o klikanju na naslove s Facebooka, kada je u pitanju čitanje, stara škola je najbolja. Prema britanskoj studiji, čitanje knjige mekog ili tvrdog uveza u samo šest minuta može smanjiti stres do 68 posto. Također se pokazalo da čitanje stimulira rad mozga i pamćenje, povećava vokabular i poboljšava fokus.


5. Reorganizirajte svoj prostor.


Ne samo da je ulazak u čist, organiziran dom potpuno zadovoljavajući, nego su ljudi u organiziranim prostorima zdraviji i odmorniji. Neorganiziranost opterećuje mozak, što često može navesti ljude da se okrenu mehanizmima suočavanja kao što je hrana za utjehu.


 SAVJET: Niste sigurni odakle početi? Kako biste izbjegli preopterećenje, počnite u jednoj prostoriji s jednom ladicom ili ormarom i postupno prolazite kroz svoj dom.




Xplorer nudi Xplorer New York traku za trčanje. Ovaj pristupačan i lagan stroj lako se može sklopiti i spremiti ispod kreveta te premjestiti u prostoru. Laka i sigurna vježba pružit će vam zadovoljstvo trčanja i vrhunske vježbe u vašem domu ili uredu. Xplorer New York traka za trčanje ima aplikaciju EQiSports koju možete koristiti za praćenje napretka, kao i Bluetooth zvučnik. LCD računalo ispred trake za praćenje prati: brzinu, sagorijevanje kalorija, udaljenost, vrijeme.


Pogledajte našu ponudu Xplorer fitness opreme klikom OVDJE!