xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Poboljšana snaga, izdržljivost i raspoloženje samo su neke od zdravstvenih dobrobiti vožnje sobnog ili bilo kojeg drugog bicikla.


Kada ste u djetinjstvu s tricikla prelazili na bicikl, vjerojatno niste previše razmišljali o zdravstvenim prednostima vožnje bicikla. Ali kao odrasla osoba, vožnja bicikla postaje izvrsna vježba s malim opterećenjem koja služi i kao prijevoz, hobi, vježbanje i putovanje na posao, sve u jednom paketu.


Čitajte dalje kako biste saznali zašto je vožnja bicikla jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje tijelo.


Vožnja bicikla povećava vašu izdržljivost na biciklu i izvan njega


Vježbanje na biciklu najmanje 30 minuta dnevno povećat će vašu kardiovaskularnu i mišićnu izdržljivost. Ulažući napor, primijetit ćete napredak u svom aerobnom kapacitetu, što vam omogućuje dulju vožnju. Također možete osjetiti više razine energije tijekom dana, budući da vježbanje pomaže povećati vašu ukupnu izdržljivost.


Kardio vježbe s malim učinkom na koljenima


Povećanje broja otkucaja srca ne mora biti teško za vaše zglobove. Za razliku od trčanja ili pliometrijskih vježbi, vožnja bicikla omogućuje kardio vježbe s malim utjecajem na zglobove. Pedale i otpor uklanjaju pritisak s koljena i kukova kako biste se mogli usredotočiti na izgradnju mišićne snage.



Vožnja bicikla razvija bolju ravnotežu


Vožnja bicikla pomaže vam da steknete ravnotežu i prostornu svijest, a stabilizacija vašeg bicikla može ojačati vaše ruke, tijelo i noge. Ako vježbate na sobnom biciklu, izlazak iz sjedala pomaže treniranju mišića stabilizatora u nogama, što pomaže u razvoju bolje ravnoteže u svakodnevnom životu.


To je trening snage i kardio u jednom


Bez obzira vozite li sobni bicikl ili vanjsku rutu s različitim nadmorskim visinama, dobit ćete kombinaciju brzih sprinteva i teških uspona koji opterećuju vaše tijelo aerobno i anaerobno. Iako je lako raditi kardio na biciklu, oni su također koristan alat za razvoj snage donjeg dijela tijela. 


Vožnja je u vašim rukama


Svoju vožnju biciklom možete učiniti laganom ili intenzivnom koliko želite. Kada koristite sobni bicikl, možete voziti s konstantnim otporom i brzinom ili izvoditi HIIT biciklistički sat s pokretima koji rade na vašim nogama, trupu i rukama u jednom razdoblju od 45 minuta. Ako vozite vani, možete odabrati izazovnu rutu koja će vas opustiti ili možete krstariti ravnom površinom ujednačenim tempom i uživati ​​u krajoliku.


Smanjuje stres


Vježbanje na biciklu oslobađa endorfine, kemikalije koje vam pomažu u oslobađanju od stresa i stvaraju pozitivne osjećaje u vašem mozgu i tijelu. Dakle, ako ste imali težak dan, udobno se smjestite i pedalirajte!


Svatko to može


Sada je vrijeme da počnete! Koji god način odabrali, počet ćete osjećati pozitivne mentalne i fizičke dobrobiti vožnje biciklom u tren oka.

Xplorer Eagle811 Spinning Bike prikladan je za sve potrebe treninga: bilo za početnike ili ljubitelje sporta koji samo trebaju akciju. Poboljšajte kondiciju, smanjite masne naslage, povećajte mišićnu masu i izdržljivost, bez obzira na vremenske prilike. Težina zamašnjaka od 10 kg pruža vam odličan otpor tijekom treninga! Sjedalo se može namjestiti u 11 razina, u ukupnom obujmu od 20 cm, a možete ga namjestiti i vodoravno.


Na Xplorer Eagle spinneru možete gledati svoj tablet ili telefon s integriranim postoljem ili jednostavno pratiti svoj trening.


Uz kupnju spinnera dobivate podlogu za vježbanje GRATIS!


Kliknite OVDJE za više detalja!