xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

S hladnijim danima, usred pandemje, teretane pronalaze načine za smještaj svojih članova. Kao prioritet, konačno možemo početi vraćati svoju kondiciju. Slijedite ove smjernice kako biste poboljšali fokus i tjelesnu građu te se vratili ostvarenju nekih jesenskih fitnes ciljeva.


Potpuno promijenite svoju rutinu.


Što god radili zadnjih nekoliko mjeseci vježbanja, odgodite to. Ovo je vrijeme za pronalaženje novih načina da izazovete sebe. Kako bi se povećao rast mišića, snaga i performanse, tijelo se mora prilagoditi novim oblicima napetosti, otpora i stresa.


Platite bol


Jedan od najboljih načina za postizanje vaših ciljeva je angažiranje stručnjaka za fitness koji će povećati intenzitet vaših vježbi i natjerati vas da trenirate teže nego što ste navikli. Čak i treneri unajmljuju trenere kada imaju određeni cilj ili tjelesnu građu koju žele postići.


Jedna od najvećih prednosti angažiranja trenera je ta što ćete, osim što vam omogućuje napredak, moći objektivno kritizirati svoju formu i metode te vam pomoći ispraviti sve pogreške ili neravnoteže. Dobar trener ili trener također može prilagoditi dugoročni program treninga koji savršeno odgovara vašim sposobnostima i načinu života.



Počnite se odnositi prema svom tijelu kao slavna osoba


Počnite davati svom tijelu mali tretman postizanjem kiropraktičke prilagodbe, duboke masaže tkiva, a možda čak i kupanja ili akupunkture barem jednom mjesečno. Ove su terapije ključne za razvoj pokretljivosti, sprječavanje ozljeda i održavanje vašeg tijela u najboljem stanju.


Između ljetnih izlazaka i kuhanja, koktela i nedosljednog rasporeda vježbanja, nije ni čudo što vam je motivacija blijedila brže od preplanulosti. Vrijeme je da odustanete od bezbrižnog stava i umjesto toga usredotočite se na ono što će vam pomoći u uspjehu u postizanju vaših ciljeva.


Jedan od najsigurnijih načina da svoje prehrambene navike vratite na pravi put je da uđete u rutinu pripreme obroka koja traje tjedan dana. Priprema obroka provjeren je način da jedete dobru hranu i ne trošite nepotrebne kalorije. Uštedjet ćete novac, ukloniti stres i kontrolirati prehranu. Ako je moguće, prethodno se posavjetujte s dijetetičarom ili nutricionistom kako biste bili sigurni da vaš izbor hrane zadovoljava vaše potrebe.


Imajte plan i držite ga se


Što god radili, nemojte biti bez plana. Pažljivo rasporedite treninge i odlučite se za tjedne obroke u svom dnevnom planeru. Prilikom započinjanja novog programa važno je ne samo unaprijed odrediti vježbe, već i setove, ponavljanja i razdoblja odmora za svaku. Zatim možete zabilježiti svoje uspjehe (i neuspjehe) i mjeriti svoj napredak, što je ključno za postizanje vaših ciljeva i održavanje vaše motivacije visokom.


Napravite plan, provedite vrijeme radeći na njemu i pregledajte ga svaki dan.