xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Jedna stvar koja se često zanemaruje kada su u pitanju električni romobili i način na koji rade su njihove gume. Postoje 3 različite vrste guma za električne romobile: pneumatske, čvrste i pune gume. Gume su jedini kontakt vašeg romobila s tlom, što znači da su one ono što vas štiti od pada.




Pune gume koje imaju dug vijek trajanja, rade poput pneumatskih guma, bez opasnosti od bušenja i oštećenja. Uz to, jedinstveni prijenos energije koji pruža puna guma smanjuje odskakanje i potiče izvrsnu stabilnost.



Puna guma je nešto što nije novost na tržištu i nema široku primjenu. Cilj punih guma je imati gumu kao čvrsta guma, koja se ne može probušiti, ali u isto vrijeme može pružiti učinak amortizacije. Pune gume koriste istu vrstu gume kao čvrste ili su napravljene na takav način da su zračni džepovi u gumama otvoreni, što ih čini manje krutim.



Prednosti punih guma na romobilu



• Otporne na probijanje
• Učinak amortizacije
• Otporniji na druge uvjete




Pune gume će vam pružiti mir da ne može doći do kvarova. Istovremeno će vam omogućiti lakšu vožnju od čvrstih guma i ne morate ih mijenjati tako često kao pneumatske gume. Budući da im je potrebno više materijala za izradu, često su teže i skuplje od normalnih guma.



U posljednje vrijeme svi koji imaju e-romobil nastoje klasične gume zamijeniti punim i tako uštedjeti jer više neće biti bušenja.



Sa Xplorer električnim romobilom S6 nećete imati ovaj problem jer dolazi sa nekoliko tvorničkih punih guma od 10". Tako ćete u startu uštedjeti oko 50€ koliko košta kupnja novih guma sa zamjenom u servisu.


Xplorer S6 možete pogledati klikom OVDJE!