xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Postoje dva stila pogonskih metoda.


1. Pedalec ili pedaliranje uz asistenciju motora

2. Elektični bicikl s ručicom za “gas“


Pedalec ili pedaliranje uz asistenciju motora


Pedeleci su električni bicikli kod kojih se moraju okretati pedale.


Pomoć pri pedaliranju radi automatski kad započnete okretanje pedala. Motorna asistencija će se uključiti da vam pomogne samo kada pedalirate. Motor će se automatski isključiti kada zaustavite pedale ili pritisnete kočnicu. Pedalec se ne kreće na gas.


U principu, električni bicikl s asistencijom za pedale čuva bateriju i domet vožnje je duži od e-bicikala koji idu na gas.


Pedalec je razvijen zahvaljujući regulaciji nekih zemalja (tj. Europske unije). Njegov elektronički mehanizam uključuje napredni senzor zakretnog momenta pedale (senzor pokreta) koji mjeri količinu ljudske snage i napredni računalni čip koji obrađuje podatke o pedaliranju i na kraju šalje izračunate podatke motoru.


Sve u svemu, pedalec se ponaša slično kao i standardni bicikl, samo što postoji motor koji pojačava vašu snagu (a ne ga poništava). Iako u vožnji električnog bicikla pomaže elektromotor, to je ipak vježba, jer možete okretati pedale, biti na svježem zraku i tako biti dobri za svoje zdravlje, i mentalno i fizičko. Ne morate paliti gas, pa se vožnja osjeća sasvim normalno i ne morate stalno koristiti zapešća. E-bicikl se također može savršeno koristiti za određene treninge. Primjerice, ako želite da vam otkucaji srca budu stabilni, ali udaljenost ipak prelazite strmijim dijelovima, možete je dobro kontrolirati uz pomoć motorizirane potpore.


Razine pomoći


Pedalec omogućuju podešavanje razine pomoći koju ćete dobiti tijekom okretanja pedala. Razinu pomoći određuje konzola.


Raspon pomoći s pedaliranjem kreće se od - bez ikakve pomoći do intenzivne pomoći (maksimalna razina pomoći može ovisiti o propisima). Pri malim brzinama pomoć motora je obično isključena.


Električni bicikl s ručicom za  "gas"


S električnim biciklima s ručicom gasa imate dvije mogućnosti:


• Vožnja bez pedala - vozite samo s čistom snagom motora.

• Pedalirate dok koristite gas - hibridno pedaliranje i motor, poput pedaleca.


Regulator određuje snagu koja se prenosi na motor onoliko koliko dodajete gasa. Ovdje nisu potrebni komplicirani senzori.


Regulator gasa može biti:


• Gas pri okretanju upravljača - Dodavanje gasa okretanjem upravljača određuje brzinu bicikla.

• Pritisak gasa na palcu - Jednostavna sklopka za uključivanje / isključivanje gasa (bez promjenjive brzine).


 Xplorer za Vas ima sjajnu ponudu električnih bicikala koju možete pogledati OVDJE !