xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Ako volite rolanje i želite sagorijevati masnoće, evo nešto što će vas zanimati: rolanje u prosjeku sagorijeva između 570 i 900 kalorija po satu! Studije su zapravo pokazale da je rolanje aerobnije od biciklizma. Klizite li dovoljno da sagorite 800 kalorija dnevno, možete izgubiti 20 kilograma u otprilike tri mjeseca. Dakle, ako imate par rola koje skupljaju prašinu u vašem ormaru, ovo bi moglo biti savršeno vrijeme da ih očistite od prašine.


Sigurnost na prvom mjestu


Prije nego počnete, razmislite o nekim važnim savjetima. Prije svega, morate se zaštititi. Čak i ako mislite da su jastučići za koljena i laktove glomazni ili neprivlačni, prijeđite preko toga - ova oprema zaista može smanjiti rizik od ozljeda. Potrebna je kaciga, kao i štitnici za zglobove. Od svih ozljeda rolanjem, 25 posto su prijelomi ručnih zglobova ili uganuća, a još 13,5 posto zahvaća potkoljenicu. Također je dobra ideja uzeti neke lekcije, pogotovo ako je prošlo dosta vremena od zadnjeg rolanja ili ako ste početnik.


Tajne uspjeha


Tajna treninga je u dodavanju brzine i udaljenosti. S ova dva elementa rolanjaemože postati ne samo kardio vježbom, već i vježbom snage. Za kardio vježbe počnite s 1 km i povećavajte udaljenost dva kilometra svaki tjedan dok ne postignete cilj. Za snagu pokušajte s intervalnim pristupom: u 5-minutnim vremenskim blokovima klizite brzo 30 sekundi, a zatim idite sporije 4,5 minute. U početku ciljajte na tri takva vremenska bloka po treningu, a postupno ih povećavajte na 10. Svaki tjedan povećavajte interval brzine dok ne klizite brzo 2,5 minute i usporite 2,5 minute.



Kao što smo rekli, možete sagorjeti 20 kilograma u tri mjeseca ako vozite dovoljno da sagorite 800 kalorija dnevno. Naravno, količina potrebna za postizanje ovog cilja varira od osobe do osobe, jer sve ovisi o tjelesnoj težini i brzini. U prosjeku, ako imate 120 kilograma i klizite brzinom 10 km / h, sagorjet ćete 7,4 kalorije u minuti ili 444 kalorije na sat. Pri istoj težini, klizite li brzinom od 15 km / h, sagorjet ćete 15,2 kalorije u minuti ili 912 kalorija na sat.


Pomiješajte stvari


Na kraju, razmislite o unakrsnom treningu. Možete dodati trčanje ili vožnju biciklom kako biste nadopunili svoje treninge. Učinite to sa trbušnjacima kako biste izgradili snagu u donjem dijelu leđa i trbušnim mišićima. Za opću snagu nogu, usredotočite se na gluteuse, tetive mišića i četveronoške s čučnjevima, iskoracima.




Odličan izbor Xplorer traka za trčanje možete vidjeti od našeg partnera Bazzar.hr klikom OVDJE!