xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Svatko je jednom bio početnik u teretani. Da biste promijenili svoje tijelo i vidjeli nevjerojatne rezultate, morate početi od nečega. Bilo da ste svoje fitnes putovanje započeli kao novogodišnju odluku, odlučili se počastiti fizičkom aktivnošću ili samo želite poboljšati svoje atletske sposobnosti, svi počinjemo na istom mjestu: u teretani.


Do sada ste vjerojatno naučili osnovna pravila u teretani, kako da strukturirate svoje vježbe, koje vježbe su najbolje za izgradnju određene mišićne grupe i osjetili poboljšanje kardio aktivnosti i disanja. Ali radite li i dalje greške koje rade početnici? Nastavite čitati o najboljim načinima izbjegavanja da izgledate kao početnik i poboljšate svoje iskustvo u teretani.


Pronađite iskusnog partnera za vježbanje


Najlakši način da ne izgledate kao početnik je da se okružite iskusnim partnerima. Naučit će vas nepisanim pravilima ponašanja u teretani, kako da dobro vježbate i kako da postignete rezultate. Ako ste potpuno novi u fitnesu, potražite pomoć iskusnog prijatelja.


Razgovarajte s osobljem


Razgovarajte s ljudima na recepciji i trenerima. Izgradnja odnosa s osobljem daje vam trenutni kredibilitet i čak može dovesti do trajnih prijateljstava. Također povećava vjerojatnost da će vam treneri dati besplatne savjete o prehrani ili vježbanju. Ne otežavajte sebi – razgovarajte s ljudima koji su plaćeni da razgovaraju s vama.


Nosite odjeću za teretanu


Ne treba vam komplet za vježbanje vrijedan stotine kuna, ali vam je potrebna odgovarajuća odjeća za vježbanje. Nosite udoban gornji dio, atletske hlačice i tenisice. Uvijek biste trebali nositi sa sobom svoj ručnik i vodu.


Spremite mobitel u ormarić


Ako ste na mobitelu većinu vremena u teretani, vaš trening je prokleto lak. Postignite prave rezultate i zaista se potrudite da se više aktivirate, više znojite i manje odmarate. Svako vrijeme odmora možete ispuniti rekreacijom.


Imajte plan


Izbjegavajte besciljno hodanje kroz teretanu tražeći stvari koje možete uraditi - nikad nećete dobro vježbati. Gubit ćete vrijeme i izgledati kao početnik. Umjesto toga, planirajte svoj trening prije nego što odete u teretanu. Uštedjet ćete vrijeme, samouvjereno ćete se kretati između vježbi i izvući maksimum.


Radite vježbe snage


Ako ste mršavi momak koji stoji pored ogledala i radi pet različitih vrsta vježbi za ruke, vjerojatno ste početnik. Umjesto toga, radite teške vježbe s više zglobova kao što su čučnjevi, mrtvo dizanje, potisak sa klupe i veslanje da biste istovremeno ojačali više mišićnih grupa – ovo je najbolji način da izgradite više mišića, povećate snagu i transformirate svoje tijelo.


Budite čisti i uredni


Novopridošlice će staviti svoj ručnik na sve - čak i ako im ometa vježbanje ili je nepotreban.  Koristite svoj ručnik da ga održite suhim, a ne kao zaštitu od stranih površina. Obrišite sprave nakon vježbe radi drugih vježbača.


Ne čitajte etikete


Početnici čitaju etikete na svim spravama. Iako je lijepo što žele naučiti kako pravilno vježbati, nikada neće savladati pokret proučavajući ga nekoliko sekundi ranije.


Toplo preporučujemo ulaganje u nekoliko personalnih treninga. Samo jedan ili dva treninga s iskusnim trenerom nadmašit će sve što ste ranije radili (naročito ako ste početnik), uštedjet će vam dragocjeno vrijeme i naučiti vas osnovama koje ćete koristiti do kraja života. Teretane uglavnom imaju na raspolaganju trenera koji vam može pomoći i uputiti vas prvi dan.




 Xplorer vam nudi Xiaomi sobni bicikl koji vam omogućuje uživanje u nježnim vježbama ili vježbama u stilu vrtnje iz udobnosti vlastitog doma. Xiaomi Yesoul S3 bicikl savršen je dodatak kućnoj teretani i korisnicima može pružiti praktičan kardio trening. Ovaj sobni bicikl prikladan je za upotrebu u zatvorenom prostoru i ima remenski pogon, magnetski sustav i pametnu tehnologiju. Ako vas zanima biciklizam kod kuće, ne tražite dalje!


Kliknite za više detalja OVDJE!