xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Električni bicikl sve više postaje sredstvo putovanja ljudi. Ali kada se koriste dulje vrijeme, baterije ponekad mogu imati problema.


Prvo pokušajte dijagnosticirati pogrešku. Najprije izvadite bateriju da vidite gdje je došlo do oštećenja.


Problem može biti u tome što je pregorio osigurač akumulatora i što je prekidač oštećen neposredno nakon provjere. U ovom slučaju baterija inače nije bila opskrbljena električnom energijom. Ali sama ta baterija nije neupotrebljiva!


Rješavanje problema


Samo ga trebamo zamijeniti novim osiguračem i sklopkom po vrlo niskoj cijeni i instalirati ga, a on može pokazati da se snaga vratila na normalu i nastaviti koristiti.


Savjeti: Kad električni bicikl nije dugo bio u popravci i često se koristi u relativno lošim uvjetima, kontaktne točke nekih prekidača mogu biti zastarjele, što može uzrokovati prolazni kratki spoj i uzrokovati zaštitu od preopterećenja osigurača baterije . Baterija se može vratiti u normalu nakon održavanja. Nemojte pretpostavljati da je baterija pokvarena i nepopravljiva.


Kako bi baterija dugo bila u normalnoj uporabi, posebno vas podsjećamo na sljedeća znanja o održavanju:


Dnevno održavanje


Ne smije se dopustiti izlaganje visokoj temperaturi


Ako je električni bicikl izravno izložen suncu, vjerojatnost istrošene baterije je vrlo velika, pa čak i pojava požara baterije električnog bicikla može se dogoditi na visokoj temperaturi, stoga moramo izbjegavati izlaganje visokoj temperaturi.

Ne punite bateriju na visokoj temperaturi


Vruće vrijeme, u kombinaciji s toplinom koja se stvara tijekom punjenja, može uzrokovati da se površina baterije jako zagrije, da opeče omotač na površini baterije, pa čak i da se zapali, pa je svakako držite na hladnom mjestu (ispod 40°C), tijekom punjenja.


Nemojte puniti odmah nakon vožnje pod visokom temperaturom


Temperatura električnog bicikla je vrlo visoka nakon vožnje na visokim temperaturama. Ako se baterija izravno puni, temperatura baterije će nastaviti rasti, čak i iznad kritične točke, i na kraju doći do spontanog sagorijevanja.


Treba obratiti pozornost na korištenje punjača


Za punjenje baterije koristite poseban punjač koji dolazi uz bicikl. Baterije za električne bicikle kompatibilne su s određenim vrstama punjača. Različite baterije imaju različite punjače. Kod mješovite uporabe lako je doći do prekomjernog ili premalog punjenja.


Ispražnjena baterija se na vrijeme puni


Što je duže vrijeme mirovanja, to je veći rizik od oštećenja baterije zbog prirodnog pražnjenja baterije. Kada se baterija ne koristi, treba je puniti jednom mjesečno, što može produžiti vijek trajanja baterije.


Redoviti pregled


U procesu korištenja, u slučaju da dođe do iznenadnog gubitka dometa baterije, vrlo je vjerojatno da postoji problem s baterijskom ćelijom u bateriji. U ovom trenutku trebali biste na vrijeme doći u profesionalne ustanove za popravak baterija radi pregleda, popravka ili distribucije.




Pogledajte našu ponudu kvalitetnih Chrisson e-bicikala klikom OVDJE