xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Svi bi trebalo naučiti voziti bicikl. A stvar je u tome da kad jednom naučiš nikad ne zaboravljaš. Većina ljudi pamti svoj prvi bicikl. Za mnoge ljude biciklizam nikada ne prestaje i sastavni je dio cijelog njihovog života. Za ostale se vožnja prekida u trenutku kada steknu vozačku dozvolu.


Ovdje je popis najvažnijih razloga zašto bi svi trebali voziti bicikl.


Biciklizam je dobar za srce


30 km tjedno na biciklu može smanjiti rizik od srčane bolesti za 50%.


Ojačaj svoj imunološki sustav


Biciklizam i umjerena tjelovježba mogu ojačati vaš imunološki sustav, tako da možete puno lakše pobijediti prehladu i manje infekcije.


Uštedite novac biciklom


Vožnja biciklom sjajan je način uštede za buduća ulaganja. Uštedite na autobusnoj karti i uštedite na gorivu jednostavnim pedaliranjem.


Povećajte vitamin D u vašem tijelu


Nedostatak sunčeve svjetlosti može imati veliki utjecaj na razinu vitamina D. Nedostatak dovoljno sunčeve svjetlosti može negativno utjecati na vaše raspoloženje. Manjak vitamina D povezan je s bolestima srca, rakom i može utjecati na genetsku razinu.


Upoznajte mjesto u kojem živite


Iznenadili biste se koliko možete istražiti svoje lokalno okruženje kad niste u automobilu. Možda ćete naučiti cijeniti mjesto u kojem živite još više.


Budi fit bez previše razmišljanja


Ako se odlučite za odlazak na posao biciklom, ne samo da ćete uštedjeti bogatstvo na gorivu, već ćete i uštedjeti na troškovima teretane.


Spasite planet


Vožnja biciklom nije samo stvarno dobra za vas, već je dobra i za planet. 70% putovanja automobilom moglo bi se preći na biciklu za manje od 20 minuta. Svi automobili proizvode zagađivače na bazi ugljika koji utječu na klimu Zemlje.


Vidjet ćete izuzetan napredak


Odjednom shvatite da ste na drugoj strani, a što niste ni primijetili. U svijetu nema ljepšeg osjećaja nego kad mjeriš sebe i shvatiš da si smršavio. To je fenomenalan osjećaj.