xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Redoviti ste i posvećeni svojoj rutini vježbanja, ali iznenada imate temperaturu ili druge tegobe. Što bi trebalo učiniti? Trebate li preskočiti traku za trčanje ili redoviti trening i zamijeniti ga popodnevnim drijemanjem?


Znojiti se ili odmoriti i oporaviti?


Iako mnogi kažu da je "u redu" vježbati uz prehladu ili glavobolju, odgovor ovisi o tome što vas muči i kako se osjećate. Ako vježbate s groznicom, završit ćete s povišenom središnjom tjelesnom temperaturom što je opasno i može vas učiniti još bolesnijim.




Sjajna Xplorer ponuda samo u INTERSPAR centrima!


Opremite vašu kućnu teretanu u Interspar centrima kvalitetnim Xplorer fitnes spravama za vježbanje! 



Slušajte svoje tijelo


Ako su vaši simptomi blagi poput šmrcanja, suhog kašlja ili vas samo boli trbuh, možete pokušati nastaviti s svakodnevnom rutinom vježbanja. Počnite slušati svoje tijelo i upotrijebite svoje najbolje sposobnosti i znanje, na temelju ozbiljnosti simptoma, kako biste odlučili o svojoj rutini.


Ako patite od teških simptoma kao što su mučnina, proljev, povraćanje, izbjegavajte teretanu i bilo kakve naporne vježbe. Ako osjećate želju i potrebu za vježbanjem, odaberite aktivnost od koje se nećete osjećati još bolje. Joga vam može pomoći da se opustite, ali traka za trčanje može izazvati mučninu. Slijedite jednostavno pravilo: Činite samo ono što možete i ne činite ono što ne možete. Ako ne želite vježbati zbog svog zdravlja, to je sasvim u redu i nemojte biti prestrogi prema sebi.


Promijenite trening


Vježbe niskog intenziteta poput hodanja, joge, plivanja itd. nekoliko je sjajnih načina za vježbanje bez umora ili iscrpljenosti. Poznato je da visokointenzivni treninzi poput odlaska u teretanu, treninga snage, sportskih aktivnosti i vježbanja na ekstremno niskim i visokim temperaturama guraju vaše tijelo do krajnjih granica. To može uzrokovati više štete nego koristi. Usredotočite se na kraće treninge s malim učinkom od najviše 30 minuta.


Budi strpljiv


Nekim bolestima treba dulje da se izliječe nego drugim stanjima. Za najbolje rezultate i izbjegavanje prekida vaše rutine, pričekajte dok se potpuno ne oporavite i ponovno počnite vježbati kada budete potpuno zdravi. Počnite polako i radite kraće vježbe, dajući si dovoljno vremena da se vratite u normalu.