xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Korištenje sobnog bicikla poboljšava fleksibilnost mišića i opseg pokreta. Mišići i ligamenti koji nisu uvjetovani redovitom vježbom mogu se stezati i grčiti, povećavajući ukočenost i nelagodu. Vožnja sobnog bicikla poboljšava fleksibilnost mišića nogu (osobito tetiva koljena), što dodatno smanjuje bolove u donjem dijelu leđa uzrokovane naprezanjem mišića.


Važno je da bi pacijenti također trebali istezati tetive koljena dva puta dnevno kako bi se smanjio stres na donjem dijelu leđa. Redovita tjelovježba, poput vježbe na sobnom biciklu, također pomaže u održavanju opsega pokreta i fleksibilnosti mnogih zglobova u kralježnici, koji mogu postati kruti i bolni kada se ne koriste.


Aerobna vježba na sobnom biciklu poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sustava i cirkulaciju. Sobni bicikl pruža nježan oblik kardiovaskularne aktivnosti. Aerobna tjelovježba stimulira kapilare u mišićima, što pomaže u lakšem dopremanju kisika i hranjivih tvari do mišića. Uz bolju cirkulaciju, zategnuti mišići i drugi problemi s mekim tkivom u donjem dijelu leđa mogu brže zacijeliti.


Općenito, aerobne vježbe su odličan lijek protiv bolova. Svaki oblik aerobne vježbe povećava oslobađanje endorfina u tijelu, prirodnih blokatora boli. Endorfini također pomažu u smanjenju tjeskobe, stresa i depresije, što je uobičajeno za ljude koji pate od stalnih bolova u leđima.


Studija je otkrila da nakon vožnje sobnog bicikla umjerenim intenzitetom do trideset minuta, pacijenti su izjavili da osjećaju manje boli nakon vožnje nego prije vožnje. Na temelju preliminarnih rezultata ove male studije, vježbanje bicikla i drugi nježni oblici vježbanja mogu biti od pomoći u smanjenju pacijentove percepcije i osjeta boli.


Kao i kod svakog drugog programa vježbanja, posavjetujte se sa svojim liječnikom prije početka kako biste bili sigurni da je program prikladan, siguran i učinkovit.




Ostanite u formi i vježbajte u udobnosti svog doma! 


Pogledajte super cijene naših OUTLET proizvoda klikom OVDJE!