xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Svi smo listali stranice uputa za uporabu u potrazi za informacijama koje su nam trebale, ali ih jednostavno nismo mogli pronaći. Zato smo sastavili ovaj praktični vodič za sadašnje i buduće vlasnike e-romobila.


KAKO ISPRAVNO PUNITI BATERIJU E-ROMOBILA


Postoje samo tri koraka koja morate slijediti kako biste napunili svoj e-romobil:

Uključite punjač u utičnicu. Ako punjač ima svjetlo, trebalo bi svijetliti zeleno što znači da je uključen.


Spojite punjač na priključak za punjenje na romobilu. Romobil bi trebao pokazati da se puni.

Pustite romobil da se puni dok se baterija potpuno ne napuni, a zatim isključite punjač.

Svoj e-romobil možete puniti gdje god želite - kod kuće, na poslu, u restoranu ili bilo gdje drugdje u javnosti - sve dok imate pristup odgovarajućoj utičnici (svi električni romobili mogu se priključiti u bilo koju utičnicu).


SAVJETI KAKO PRODUŽITI VIJEK BATERIJE VAŠEG E- ROMOBILA


Tipična litij-ionska baterija stari, a njen kapacitet će pasti nakon 500 do 1000 ciklusa punjenja/pražnjenja. Iako ovo možda ne zvuči puno, znači da možete lako putovati između 5000 i 15000 km. I zapamtite - pad kapaciteta ne znači da će trajanje baterije pasti na nulu. Da, raspon se može smanjivati, ali postupno, u početku za 10 do 20%.



Električni romobil Xplorer S6 ima jaku bateriju koja omogućuje domet do 55 km. Nosivost od 120 kg s motorom od 500 W i dva amortizera osigurava sigurnu i udobnu vožnju. Provjerite odličnu cijenu u INTERSPAR dućanima! 




KORISTITE OEM PUNJAČE

Ako oštetite ili izgubite svoj punjač, ​​preporučujemo da nabavite OEM punjač ili originalni punjač od proizvođača. Punjači baterija trećih strana ili generički punjači baterija mogu koštati manje, ali je veća vjerojatnost da će oštetiti vašu bateriju - puno je skuplje zamijeniti bateriju e-romobila nego punjač.


NEMOJTE PRAZNITI BATERIJU DO NULE


Litij-ionske baterije kvare se kada im napon padne ispod 2,5 V. Predlažemo da baterija ne padne ispod 10%. Što se tiče održavanja akumulatora tijekom zime, imajte na umu da većina proizvođača preporučuje prvo punjenje akumulatora do 50% i povremeno dopunjavanje.


IZBJEGAVAJTE VISOKE TEMPERATURE PRILIKOM PUNJENJA


Budući da su litij-ionske baterije osjetljive na toplinu, dobro ih je puniti kada su ohlađene (a ne odmah nakon putovanja ili na jakom suncu). Također ih je bolje puniti na sobnoj temperaturi - između 10°C i 25°C.


IZBJEGAVAJTE VOŽNJU ODMAH NAKON PUNJENJA


Opet, to je zbog problema s osjetljivošću na toplinu. Vaše se baterije zagrijavaju dok se pune, a zadnje što želite učiniti je naprezati ih odlaskom na vožnju čim se baterija napuni 100%. Dajte im vremena da se ohlade.


NE PUNITE BATERIJU DOK SPAVATE


Znamo da bi se neki od vas tome mogli usprotiviti, ali preporučujemo to iz dva razloga: (1) zbog vaše vlastite sigurnosti, u slučaju da nešto pođe po zlu, i (2) da biste izbjegli prepunjavanje baterija.


Preporučujemo da uspostavite rutinu punjenja za svoj e-romobil. Vrijeme punjenja svoje baterije možete saznati ako pogledate priručnik, stranicu s informacijama o proizvodu na našoj web stranici ili pomoću ovog praktičnog izračuna: kapacitet baterije (Ah) ÷ struja punjača (A) = vrijeme punjenja (h).


ODRŽAVAJTE SVOJ E-ROMOBIL ČISTIM I SUHIM


Baterije i voda jednostavno se ne miješaju, pa provjerite je li vaš e-romobil suh i obrišite ga kad god imate priliku.

Nadamo se da će vam naši savjeti biti korisni i da će vam pomoći da maksimalno iskoristite bateriju svog e-romobila.


Xplorer Vam želi ugodnu i sigurnu vožnju!