xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Trčanje samo 30 minuta dnevno može sagorjeti do 9000 kalorija u jednom mjesecu!


Mnogi muškarci počinju režim trčanja misleći da su započeli sagorijevanje kalorija. No sljedećeg dana, pateći od osjetljivih stopala, bolnih koljena, zategnutih mišića, bolnih tetiva i nadraženih ligamenata, mnogi dečki odustaju jer se više čini da su umjesto u fitnesu otišli u bol. Zašto nastaviti s nečim što dovodi do tjedan dana bolnih mišića? Postoje riješenja.


Kako bezbolno započeti režim trčanja


Kao što znate, trčanje korak za korakom teško je za vaše tijelo ako niste nakupili kilometre. Ključ za pokretanje rutine trčanja je započeti polako! Ovaj spor prodor u rutinu trčanja nova je varijacija klasičnog programa koji su razvili srednjoškolski treneri koji su svoje sportaše dovodili u formu nakon dugog, lijenog ljeta. Ova rutina s niskim boli i povećanjem dobitka smanjit će vjerojatnost udlage potkoljenice, bočnih šavova i bolnih mišića.



 

Cilj: Bezbolno trčite 30 minuta neprekidno, mjesec dana od danas.


Rezultat: Trčanjem šest milja na sat sagorjet ćete približno 300 kalorija u tri milje! Mjesec svakodnevnih treninga trčanja sagorjet će do 9000 kalorija!


Plan: Pronađite ugodnu rutu i odvojite 30 minuta dnevno za svoje trčanje.


Prvi dan: Vrlo jednostavno. Trčite jednu minutu, hodajte sljedećih 29.

Drugi dan: Vrlo jednostavno. Trčite dvije minute, hodajte sljedećih 28.

Treći dan: Vrlo jednostavno. Trčite tri minute, hodajte sljedećih 27… i tako dalje.


Svaki dan povećavajte vrijeme trčanja za samo jednu minutu. Iako možda mislite da u ranim fazama ne uspijevate ništa, opustite se - gradite čvrste temelje za izvrsnu rutinu trčanja. Nakon samo 10 dana trčat ćete milju; nakon 20 dana, dvije milje. Upamtite, još uvijek trošite kalorije tijekom segmenata hodanja!


Na pola puta: Ako trčite brzinom od 10 km/h, do 15. dana ćete sagorjeti 150 kalorija uz dodatnih 75 kalorija sagorijevajući u hodu. Iako ste možda tek na pola puta do cilja, još uvijek sagorijevate 225 kalorija po 30-minutnom treningu!


Nakon 30 dana dosljedno ćete trčati otprilike tri milje i sagorjeti oko 300 kalorija po treningu. Nakon ovog mjeseca izgradnje čvrstih temelja za trčanje, vaš um i tijelo bit će prikladniji za trčanje na još veće udaljenosti. Kako kalorije izgaraju, možda ćete čak otkriti da volite trčati!



Počnite već danas!




Xplorer Vam nudi sklopivu Xplorer Blaze magnetnu traku za trčanje. 

Xplorer magnetna traka za trčanje je konstruirana za korisnike težine do 110 kg. Ova pristupačna, lagana, jednostavna i sigurna magnetna traka uz minimalne troškove priuštit će ti zadovoljstvo trčanja i kvalitetnog treninga u vlastitom domu.Bez obzira je li tvoj cilj mršavljenje, bolja kondicija ili jačanje mišićnog sustava, uz Blaze ćeš postići željene rezultate. Idealno za početnike i napredne korisnike.


Magnetna traka Xplorer Blaze dolazi sa zamašnjakom od 3,5 kg uz 8 podesivih stupnjeva otpora s obzirom na individualnu potrebu. Računalo s LCD ekranom prati: brzinu, potrošene kalorije, puls, skeniranje, udaljenost, vrijeme.


Za više detalja kliknite OVDE!