xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Eliptični trenažeri izvrsni su za zdravlje kardiovaskularnog sustava. Također su savršeni kao sprave za vježbanje s malim opterećenjem, fantastični za ljude koji su krenuli na svoje fitness putovanje kako bi izgubili težinu ili na neki drugi način, oporavljali se od ozljeda ili patili od raznih zdravstvenih problema.


Reći ćemo vam o 10 jednostavnih zdravstvenih dobrobiti koje ćete imati od redovitog vježbanja na eliptičnom trenažeru.


Poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sustava


Eliptični trenažer može opteretiti vaše srce i pluća jače nego traka za trčanje, bicikl ili penjač. Eliptični pokreti stroja zasigurno će angažirati i gornji i donji dio tijela, uključujući gotovo sve glavne mišićne skupine. To zauzvrat omogućuje vašim mišićima da dobiju više kisika, kao i vašim plućima i srcu!


Poboljšava vašu izdržljivost


Bilo da radite redovite 15-minutne treninge visokog intenziteta ili 30 minuta umjerenog intenziteta, sigurno ćete poboljšati svoju izdržljivost na eliptičnom trenirku.


Vaša pluća i vaše srce naporno će raditi da pumpaju kisik u sve dijelove vašeg tijela, a nakon najmanje dva tjedna redovite svakodnevne tjelovježbe, vidjet ćete kako se vaša razina izdržljivosti povećava.


Snižava razinu kolesterola


Planirajte vježbanje najmanje tri puta tjedno. Vaše razine lošeg kolesterola trebale bi se smanjiti nakon samo 3-6 mjeseci redovitog vježbanja. Samo pripazite i na prehranu.


Oporavlja vas od ozljeda


Budući da je uređaj za vježbanje s malim opterećenjem, eliptični trenažer savršen je za sve koji se oporavljaju od ozljeda koljena ili zglobova. Nadalje, za ljude koji se oporavljaju od kardiovaskularnih bolesti ili moždanog udara, eliptični strojevi izvrstan su suputnik u olakšavanju povratka fitness aktivnostima. Intenzitet treninga može varirati i lako se prilagođava kondicijskom i zdravstvenom stanju korisnika.





Ostanite u formi i vježbajte u udobnosti svog doma! 

Pogledajte super cijene naših OUTLET proizvoda klikom OVDJE!




Smanjuje visoki krvni tlak


Biti tjelesno aktivan znači da je vaš visoki krvni tlak pod kontrolom, a pomaže vam i u kontroli težine, srca i razine stresa. Ako su zadnja tri pod kontrolom, bit će i vaš krvni tlak.


No jesu li sve tjelesne aktivnosti iste? Najbolje su aerobne vježbe koje ne opterećuju previše vaš mišićni ili kardiovaskularni sustav. Ukratko: vaš eliptični stroj vaš je najbolji prijatelj u toj borbi.


Ipak ga morate voljeti, a to nije lako. Dodajte raznolikost, uključite virtualne vježbe, budite društveni i povežite se s drugima na eliptičnom trenažeru za najbolje rezultate.


Poboljšava cirkulaciju


Zapamtite što smo rekli: Vaš eliptični trenažer radi na mišićima gornjeg i donjeg dijela tijela, tjerajući ih da pumpaju više krvi u vaše srce i više kisika u vaša pluća. Imat ćete bolju cirkulaciju, što će vam pomoći da poboljšate i održite svoje kardiovaskularno zdravlje. I još jedna važna stvar koju biste trebali znati: budući da će vam trening na eliptiku omogućiti bolju cirkulaciju, minimizirat ćete i rizik od problema s venama.