xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Igračka koja pokreće i educira vašu djecu

7. rujna 2018. 16:18:55 CEST

U ovom suludom informacijskom kaosu u kojem se danas nalazimo često pokušavamo duboko udahnuti svaki put kad se sjetimo da smo ostali bez zraka.


No, ako ćemo biti pozitivci, ni to ne mora toliko biti loše, na primjer, ako upravo prolazi stari bus sa oblakom dima kojeg ste umalo usisali u sebe. I sve to da ste bili dovoljno trezveni. Ali srećom, ovaj put niste.


Kad smo već kod sreće, dok je mi često pronalazimo najviše u frižideru, naši klinci, ili samo klinci, točno znaju gdje se ona nalazi. Naravno, upravo tamo gdje nama najbolje uspijevaju sijede dlake. Sve ono nezdravo, sjedeće, šećerasto, šareno, agresivno i šašavo njihova je meta, a oni je sasvim lagano gađaju. No, ne znaju da time postaju i sami meta. I to Vaša. Jedino pitanje je - koliko dobro gađate?

Ja znam kako. I ovaj put je sasvim lako.


Recept slijedi:

prvo si dajte priliku da shvatite i prihvatite da kad vidite pištolj za igre da ne mora sve biti agresivno i glupo. OK ok može biti i agresivno i glupo. I to samo vama :) Dakle, prvo izbijete tu misao iz glavice i onda pređete na drugi korak: informiranje o proizvodu. Nakon što ste shvatili da je igračkica puno više od čiste gluposti, kupite ju, raspakirajte, spojite na smartphone i dodajte tom nestrpljivom klincu/klinki koji neumoljivo čeka sa strane. Zadnja i najlakša stavka koja ostaje jest odabir igre i skidanje dotične s App store-a.


Zašto vam predlažem sve to što pričam?

Zato jer ne možete u potpunosti upravljati načinom na koji će vaše dijete provoditi svoje vrijeme. Ono što je sigurno je da ćete za preko 90% njihovih prijedloga vjerojatno naći isto toliko argumenata zašto baš to ne. Za razliku od većine drugih igara, AR konzole donose dvije ključne velike prednosti: djeca se neminovno kreću i postoje veće šanse da se ranije umore i ranije zaspe. I drugo, zato što umjesto klasičnih igrica i pucanja, imate nevjerojatnu mogućnost nagovoriti vaše dijete na neku krajnje edukativnu.


Zaključimo redoslijed:

Kupite AR konzolu – ispravne baterije na ispravan način umetnete u pištolj – ako ste to dobro napravili dat će neke znakove života (svijetit će sa strane) – skinete aplikaciju SuperAR i AR gun – upalite bluetooth – postavite smartphone u za to predviđeno mjesto na pištolju – maknete se što dalje i predahnete na koji sat.


Za one koji žele znati više:

Informirajte se preko naših blogova o tehničkim specifikacijama kako biste odlučili koju konzolu odabrati, popularnim igricama na tržištu, načinu spajanja konzole na smartphone, a za eventualna dodatna pitanja koja su se javila, a nisu još obrađena, mogu uvijek postati moja nova tema za tipkanje.