xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Xplorer AR konzola - Revolucija mobilnog gaminga?

2. veljače 2018. 00:27:00 CET

U ovom blogu ćemo pojasniti što je to AR konzola i ćemu služi.



AR (augmented Reality) je tzv. proširena stvarnost što u praksi znaći da se u vašu okolinu dodaju računalno generirana “proširenja” tj. Interaktivni objekti i likovi iz igrica. AR konzola je gadget koji radi s vašim smartphonom, spaja se putem Bluetootha i služi kao kontroler za AR igice, a vaš smartphone se montira na konzolu i služi kao monitor odnosno ciljnik. Gameplay je vrlo specifičan, ali intuitivan. Cilja se tako da se konzola uperi u metu odnosno neprijatelja, a puca se pritiskom na okidač. Ljubitelji FPS-a, pucačina iz prvog lica obožavat će ovaj gadget jer odlično simulira pucanje iz pravog oružja.


Trenutno postoji 5 aplikacija koje rade s Xplorer AR konzolom, ali taj broj brzo raste. Svaka AR igra pruža interakciju s vašom okolinoma, a uz AR igre nude se i VR igre koje koriste in-game vlastito grafičko okruženje, ali isto omogućuju interakciju u svih 360 stupnjeva. U AR igrama vi postajete glavni lik, sva radnja se odvija oko vas. Zamislite da igrate FPS shooter u 360 stupnjeva.

Budite i vi dio AR trenda uz Xplorer AR konzolu!


Autor: Martin Matešić