xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

AR konzole - potaknite dijete da se kreće

20. srpnja 2018. 16:24:09 CEST

Pružite svom djetetu novo i nezaboravno iskustvo igranja. Današnje mobilne igre uglavnom funkcioniraju na istom principu, smartphoe u ruke i igraj. No, postoji nova vrsta igara, tzv. AR igre. AR igre, osim što su zabavne, potrebno je kretati se u prostoru da bi se mogle igrati, a za igru je potreban poseban kontroler, Xplorer AR konzola.


Prvo ćemo objasniti što su AR igre. AR (augmentiranna realnost) igre koriste vaše stvarno okruženje (ono što kamera telefona vidi, prikazuje se na ekranu) u koje su nadodani likovi i računalna grafika.


Kao što smo rekli, za igranje tih igara je potrebna Xplorer AR konzola što je zapravo kontroler u obliku ispaljivača koji služi zajedno radi s vašim smartphoneom (povezuje se putem Bluettotha) i služi kao joystick i nosač. Smartphone je postavljen kao ciljnik i kako se krećete u prostoru, tako se i okolina igre kreće s vama. Uz svaku Xplorer AR konzolu dolazi i besplatna aplikacija s oko 30 igara. Svaka igra ima različite razine i svoju priču. Neke koriste vaše okruženje, a neke imaju virtualno okruženje.


Za razliku od standardnog statičnog igranja, iskustvo igranja u prostoru će, prije svega potaknuti maštu vašeg djeteta i potaknuti razvoj prostornog razmišljanja, koordinacije i fine motorike.