xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Blaster ili Proton - koju AR konzolu odabrati?

1. veljače 2019. 09:05:42 CET

Skoro da ne postoji dućan u koji možeš otići, a koji nema barem jedan model Xplorer AR konzola. Trenutno u ponudi imamo 4 različita modela konzola proširene stvarnosti, gdje Blaster i Proton konzole dolaze u dvije različite boje. Postavlja se pitanje - koju konzolu odabrati i u kojoj ćeš najviše uživati?


Ne brini. Pogrešnog odabira nema jer sve Xplorer konzole nude mogućnost igranja i uživanja u više od 20 različitih igrica na samo jednoj aplikaciji. Ono što je super i što izdvaja ova dva modela od Crossfirea i Xcalibura je mini joystick s kojim možeš mijenjati streljivo/projektil, tipka za zoom te 360° rotacija uz kretanje u prostoru, s čim možeš još bolje doživjeti proširenu stvarnost. S obzirom da se ove konzole spajaju na napredniju aplikaciju, bit će ti potrebne i nešto jače performanse smartphonea u odnosu na aplikacije za Crossfire i Xcalibur: minimalno 2 GB RAM, 2 GHz CPU i 1 GB slobodnog prostora.


Blaster konzola dolazi u crnoj i crvenoj boji te više nalikuje na naš Crossfire. Proton dolazi u crnoj i bijeloj boji te izgleda kao da dolazi iz potpuno druge dimenzije zabave. Ima futuristički izgled i s njim ćeš izgledati dovoljno cool dok se igraš i zabavljaš.


Prije nego povežeš konzolu sa svojim smartphoneom, potrebno je preuzeti AR Gun aplikaciju za obje vrste konzola. Jednom kad preuzmeš aplikaciju i povežeš konzolu proširene stvarnosti s mobitelom, moći ćeš birati između više od 20 različitih igrica od kojih se nećeš moći odvojiti. Želiš se boriti sa zombijima ili te više zanimaju borbe u zraku? To ostavljamo tebi na izbor.