xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

U ovome blogu ćemo pisati o skidanju kilograma. Svatko od nas zna barem jednu osobu koja već godinama muku muči sa skidanjem kilograma. Skidanje kilograma nije jednostavno i postoji nekoliko segmenata koje moramo utvrditi prije nego krenemo u taj projekt.

Prva i možda najbitnija stvar je ona psihološke prirode, moramo duboko u sebi odlučiti da želimo fizičku promjenu, da neće biti lako, ali da rezultati ne dolaze preko noći i da će nam se na kraju trud isplatiti. Bitno je da si dajemo kratkoročne i realne ciljeve i dovoljno vremena za ostvarenje tih ciljeva. Puno pretilih osoba dugo vremena živi nezdravim načinom života i potrebno je neko vrijeme da nam se tijelo navikne na novi režim i način djelovanja.


Druga bitna stvar je prehrana. Sigurno ste već jako puno puta čuli o važnosti prehrane na čovjekovo fizičko i psihičko stanje. Na počeku našeg puta ka vitkijem tijelu moramo iz korijena promjeniti naše prehrambene navike. Cilj na kraju dana nam je potrošiti više kalorija nego što smo ih unjeli u tom danu. Također moramo uvelike smanjiti unos ugljikohidrata i procesuiranu hranu. Prehrana nam se treba bazirati na optimalnom unosu bjelančevina,vlakana kao i masnoćama biljnog porijekla. Također u borbi protiv debljanja su od velike koristi vitamin B i C koje možemo naći u jajima, bananama, rajčici, crvenoj paprici... Za još bolju motivaciju za treningom si možemo odrediti jedan dan tjedno kada ćemo si dati oduška i uživati u jednom ili dva komada pizze ili nečemu sličnom.



Zadnja i neizostavna stavka koja nam fali je trening. Svi znamo da vježbanje ubrzava metabolizam i izgara nakupljene kalorije. Za najbrže rezultate bi trebali četrii do pet puta tjedno kombinirati cardio i trening snage. Za veliku potrošnju kalorija treninzi bi trebali biti što intenzivniji i eksplozivniji. Na našim drugim blogovima možete pročitati malo više toga o treninzima snage kao i o cardio treningu.


Brzo mršavljenje je moguće, ali moramo biti fokusirani na sva tri segmenta koje smo naveli: mentalna priprema i fokusiranost, zdrava prehrana, cardio i trening snage. Sada kada znate osnove brzog i efikasnog mršavljenja nema razloga da ne ustanete iz stolice i krenete u stvaranju svog novog tijela.


Hvala vam na čitanju i vidimo se u Xploreru!


Autor: Jakov Barić