xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Trening sa bućicama za cijelo tijelo

28. veljače 2018. 16:44:49 CET

U ovom blogu ću vam pisati o treningu sa bučicama za cijelo tijelo.


Bučiće su odličan način za dobijanje na mišićnoj masi i definiciji mišića.

Bučice su zbog jednostavne izvedbe pokreta dobar izbor za početnike i za napredne vježbače. Vježbati sa bučicama možemo jednoručno ili dvoručno. Bučice su vrlo korisne kod usklađivanja simetričnosti mišićne mase, kada vježbamo bučicama koristimo sve mišiće podjednako što nakon nekog vremena utječe na našu proporcionalnost i simetriju tijela. Kod vježbanja bučicama izvedba je prirodnija nego kada vježbamo na spravama ili sa šipkom, i zglobovi su mobilni što stvara manje opterećenje na zglobove.

Na tjednoj razini bi trebali odraditi 3 do 4 treninga bučicama,a broj ponavljanja i težinu bučica bi trebali prilagoditi tjelesnoj formi. Također,nakon određenog vremena bi trebali povećavati težinu kojom radimo kako nebi stagnirali. U nastavku ću vam pokazati kratki 20-minutni trening.


Bench press bučicama 2 x 8-10



Kosi bench press bučicama 2 x 8-10



Sjedeći potisak bučicama 1-2 x 8-10



Jednoručno veslanje bučicama 2-3 x 8-10



Lateralna podizanja bučicama 1-2 x 6-10



Naizmjenični pregibi bučicama 2 x 6-10




Autor: Jakov Barić