xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Kraći dani, duge noći, hladnije vrijeme, učestale oborine - ne zvuči kao idealni uvjeti za vožnju bicikla. Ipak, nema razloga da prestaneš s vožnjom električnog bicikla samo zato što uvjeti nisu idealni. Istina, nije da ćemo ti mi preporučiti da voziš e-bike po najgoroj kiši jer se ipak radi o električnim dijelovima bicikla koji jesu osjetljiviji na kišu za razliku od običnog bicikla. No, u uvjetima s vrlo malo kiše ili hladnijim uvjetima, električni bicikl zadovoljit će sve tvoje potrebe uz pravilno održavanje.


Održavanje baterije


Ne brini, i po zimskim uvjetima baterija može izdržati vožnju. Savjet kod održavanja baterije: kad završiš s vožnjom, ponesi bateriju sa sobom doma ili na posao, nek bude na toplom. I ono što možeš očekivati je nešto slabija brzina i maksimalan domet, što je potpuno normalno za svaku bateriju pa tako i za bateriju električnog bicikla.


Održavanje bicikla


Nakon vožnje nemojte tek tako spakirati bicikl nego ga prvo temeljito očistite. Za dodatnu zaštitu, preporučujemo da premažete ramu voskom kako bi zaštitili boju. Za uklanjanje vode s mjesta lančanika ili cijevi vilice, dovoljno je da takva mjesta našpricate s WD 40. Tijekom zime preporučuje se i čišćenje lanca barem jednom tjedno kako bi uklonili prašinu, pijesak ili kamenčiće. Također, savjetujemo te da kočnice, felge i diskove, prebrišeš vlažnom krpom, a sve žice, konektore i bateriju, suhom krpom radi boljeg održavanja.


Za kraj, ako voziš po kiši, obavezno izbjegavaj velike lokve. I to je to, spreman si za zimu!