xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

5 razloga za kupnju električnog bicikla

28. studenoga 2018. 08:53:24 CET

Danas je električni bicikl smatran jednim od najboljih rješenja u prijevozu. Ne moraš brinuti gdje ćeš ga parkirati jer naš električni bicikl možeš bez problema sklopiti i furati gdje god pođeš. Pored toga, u usporedbi s klasičnim biciklima imaju mnoge prednosti koje se ne odnose samo na performance i brzinu.


1. Za razliku od automobila i mopeda, električni bicikl ekološki je prihvatljiv i kao stvoren za one koji traže nešto praktično za vožnju od kuće do posla i nazad. Troše puno manje energije nego moped ili automobil, čime se smanjuje buka i emisija štetnih plinova.


2. Električni bicikli su vrlo praktični kad si npr. na moru, a želiš ići na obližnju plažu ili izlet. Puno praktičnije rješenje od automobila o kojem uvijek moraš brinuti gdje ćeš ga parkirati.


3. Fizička aktivnost je isto izrazito važan faktor, pogotovo u današnje vrijeme gdje najviše vremena provodimo za kompjuterom i većinski živimo sjedilačkim načinom života.


4. Električni bicikl jednostavan je za transport. Lagano je prenosiv i možeš ga nositi sa sobom gdje god kreneš.


5. Nadalje s električnim biciklom nikad nisi sam, a osjećaj slobode je neprocjenjiv. Za razliku od klasičnog bicikla ipak može dosegnuti puno veću brzinu koja osim što omogućava prijelaz više kilometara za manje vremena uz vjetar u kosi i osmjeh na licu godi umu, duši i tijelu.