xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

E-bicikli i ljetne vrućine

6. kolovoza 2018. 11:47:31 CEST

Ljetne vručine su neizblježne i mogu naštetiti vašime električnim vozilima isto kao što mogu naštetiti i vama. U današnjem blogu dat ćemo vam nekoliko savjeta održavanja i uporabe vozila pri visokim temperaturama.1. Ne ostavljajtee-bicikl na suncu i temperaturi iznad 35*C.

Visoka temperatura šteti bateriji, duže izlaganje smanjuje njen kapacitet dok izlaganje na sumnčevoj svjetlosti dodatno zagrijava bateriju. Idealno rješenje je parkiranje u hladu ili u zatvorenom prostoru. Ako to nije opcija, skinite bateriju i ponesite ju sa sobom.


2. Zaštitite LCD računalo

Ako ostavljate bicikl na suncu, prekrijte LCD računalo bijelom naljepnicom ili folijom koja se lako odljepljuje. Bijela boja će reflektirati tioplinu i smanjiti zagrijavanje.


3. Ako se vaš e-bicikl slučajno pregrijao na suncu, provozajte se malo većom brzinom kako bi ohladili bateriju i LCD računalo.


4. Pripazite na tlak u gumama

Nizak tlak rezultira boljem prijanjanju na podlogu. Ako koristite gume osjetljive na toplinu, povećajte tlak u gumama kako bi izgjegli pretjerano trošenje tijekom božnje na vrućem asfaltu.Gore navedeni savjeti su namijenjeni za sam e-bicikl, slijedeći savjeti su za vozače odnosno korisnike e-bicikala.


1. Povećajte razinu PAS-a ili koristite gas

Asistencija je glavni razlog zašto kupujemo e-bicikle. Po ljeti asistencija znaći manje znojenja odnosno manji napor i izbjegavanje toplotnog udara.


2. Ponesite dovoljno tekućine

Pobrinite se da je boca vode uvijek uz vas. Opasnst od dehidracije ljeti vrebsa sa svih strana.


3. Zaštitite se od sunca

Zaštita od sunca je posebno bitna kada idete na duže vožnje. Umjesto mazanja štetnim kremama za sunčanje, obucite odjeću dugih rukava sa zaštitnim faktorom. Osim tijela, bitno je pokriti i glavu, za glavu preporučamo laganu kacigu ili bandanu. Naravno, oči isto ne smijemo izostaviti; svakako uzmite sunčane ili prozirne biciklističke naočale s UV zaštitom.<<7p>

4. Izbjegnite vožnju po najjačem suncu

Ako ste u mogućnosti, planirajte vožnje prije 11 sati i poslije 17 sati kako bi izbjegli najveće vručine.