xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Koja je svrha električnog bicikla?

27. travnja 2018. 15:40:26 CEST

Mnogi se pitaju čemu služe električni bicikli, a neki ih ismijavaju s podmijehom.



Električni bicikl je bicikl s motorom na električni pogon i dijeli se u dvije vrste: samo pedal assist i pedal assist + ručni gas. Razlika je u tome što bicikl s ručnim gasom možete voziti bez pedaliranja, kao motocikl.


Električni bicikli su osmišljeni kako bi pomogli viozaču da lakšre prijeđe neku uzbrdicu i da dođe od točke A do točke B bez pretjeranog napora.

Uzmite u obzir dvije osobe koje biciklom putuju na posao kako bi zibjegli gužvu i prije stigli na posao. Jedan od njih ima električni bicikl. Osoba s običnim biciklom se po ljeti preznojava na putu do posla i mora sa sobom nositi rezervnu odjeću, dok osoba s električnim biciklim uvijek na posao dođe suah i puna energije. Ovo je samo jedan primjer. Električni bicikli se sve češće koriste kao prijevozno sredstvo umjesto automobila jer većina ljudi živi unutar 10 km od svog radnog mjesta za što se ne isplati ići automobilom.


Za vas koji koristite automobil kao glavno prijevozno sredstvo postoje takozvani car-e-bike-ovi odnosno električni sklopivi bicikli koji stanu u prtljažnik vašeg automobila i zauzimaju vrlo malo mjesta. Recimo da ste na poslu i imate zakazanu kavu ili sastanak par km dalje u centru grada. Sredina je radnog dana i sigutrno je teško pronaći parkirno mjesto na što bi izgubili dragocjeno vrijeme. Umjesto toga izvadite električni bicikl iz automobila, sastavite ga u nekoliko sekundi i na sastanku ste za svega nekoliko minuta. Ili zamislite sutuciju da ste na moru. Umjesto da plaćate parkiranje i trpite prometne gužve s električnim biciklom se možete odvesti od apartmana do trgovine, plaže, restorana i tako sve baviti bez frustracija i čekanja.


Ako ste zainteresirani za električni bicikl, pogledajte našu ponudu:


Autor: Martin Matešić