xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Zašto su e-romobili toliko popularni?

30. travnja 2018. 21:18:00 CEST

U posljednja tri mjeseca broj električnih romobila je jako brzo porastao.



Radi li se o kratkotrajnom tehnološkom trendu ili o nečem drugom?


Električni romobil je osmišljen kao jednostavno i lagano električno prijevozno sredstvo za gradski prijevoz, a upravo to je i njegova glavna svrha. Umjesto zapinjanja u gužvi za vrijeme odlaska na posao jednostavno možete izbjeći gužvu i manje vremena provesi putujući na posao. Što to točno znači? Manje stresa, možete duže spavati i ne morate brinuti o parkirnom mjestu. E-romobil je lagan i sklopiv tako da ga možete ponijeti gdje god išli, čak i u trgovinu.


Porazgovarao sam s nekoliko vlasnika e-romobila zašto se to njima isplati. Evo najzanimljivih odgovora:


Željko- Kupio sam električni romobil kako bih uštedio na gorivu i izbjegao gužve. Kada idem automobilom, do posla mi je potrebno 25-30 minuta jer se na mostu napravi čep, a čekajući gubim i vrijeme i novac tj. trošim gorivo krečući se 10 kilomatara na sat. Romobil sam odlučio kupiti jer mi je djelovao kao idealno rješenje mojih problema. Prvo, malen je i ne zauzima puno mjesta gdje god išao, drugo, brzina od 25 km/h je i više nego dovoljna, a s njime mi do posla treba svega 15 minuta i još ne moram tražiti parkiranje. Kada zbrojim koliko sam vremena i goriva uštedio, ovo se stvarno isplati. Svima koji se vide u mojoj priči preporučam da investiraju svoj novac u jedan elektro romobil.


Tatjana- Svaki dan sam na posao putovala autobusom. Uvijek sam išla na onaj raniji kako bih došla na vrijeme jer nikada ne znate kada ćete zapeti u gužvi. Tražila sam alternativu jer živim jednostavno blizu, a s obzirom da za nekoliko stanica mjesečno moram plaćati 360 kn, odlučila sam potražiti alternativu. Googlala sam o jeftinijim opcijama prijevoza i naletila na električne romobile. Dobila me informacija da za 1000 km "gorivo" košta samo jedan Euro. Naravno, treba uzeti u obzir i cijenu samog romobila, mislim da je bio oko 3000 kn ili tako nešto. Kada pogledate kroz godinu dana, to vam ispadne oko 250 kn mjesećno, preko 100 kn jeftinije od javnog prijevoza. Znači ako taj novac iskoristim za kupnju romobila, u prvih godinu dana sam uštedjela 1200 kn na prijevozu, a svaki mjesec kasnije imam 360 kuna više u džepu. Ideja mi se toliko svidjela da sam isti dan provukla romobil na Amex na 12 rata. Već tri mjeseca koristim novac od prijevoza za otplatu i svima preporučam da slujede moje korake.


Željko i Tatjana su svakako donijeli odličnu odluku i riješili svoje svakodnevne probleme. Ponekad se isplati investirati u nešto što će vam na kraju vratiti uloženo i svakako vas zabaviti.


Autor: Martin Matešić