xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Električni romobil Xplorer Swift

19. veljače 2018. 22:28:00 CET

Stigao je novi električni romobil, Xplorer Swift.


Ovaj romobil je opremnljen 8.5 inčnim gumama sa zračnicom, 350W elektromotorom, prednjim i stražnjim svjetlom, snažnom Samsung baterijom od 6,6 Ah, disk kočnicom i nogarom. Sve to u kompaktnom izdanju teškom svega 11 kg. Kako bih mogao dati bolji opis, tj. User experience, odlučio sam ga isprobati.


Ja sam visok 192 cm I težim 90 kilograma. Swift je dizajniran tako da ga mogu voziti ljudi visoki I do 2 metra što mogu potvrditi, ručke su relativno visoko pozicionirane. Što se tiće same vožnje, vrlo je ugodna, gume jako dobro amortiziraju pukotine na cesti, a kotači su dovoljno veliki da prijeđu preko svih pukotina I rupa. Prelazak preko nizola u početku zvući kao nemoguća misija, ali vrlo je jednostavan, jednostavno skočite zajedno s romobilom.

Osim po asfaltu, Swift može voziti I po offroad terenima kao što su šljunak, makadam I zemljani putevi uz, naravno, malo veću potrošnju energije. Snaga motora od 350W je za takav uređaj više nego dovoljna, masimalnu brzinu od 25 km/ postiže za svega 5 sekundi I može savladati manje uzbrdice.

Sama baterija traje oko 20 km umjerene vožnje (stalno forsirnje maksimalne brzine, česti start/stop smanjuju maksimalni domet), a ako se slučajno isprazni u vožnji, romobil se može I gurati kao I obićan zahvaljujući motoru s direktnim prijenosom. Ovaj model je idealan za gradsku vožnju, odlazak na posao, u školu, u trgovinu ili čak na put, kada se sklopi zauzima vrlo malo prostora I stane u svaki prtljažnik.

Sa Swiftom možete doslovno bilo gdje bez obzira treba li vam kao prijevozno sredstvo ili jednostavno želite unijeti malo zabave u svoj svakodnevni život.


Autor: Martin Matešić