xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Gdje sve možeš voziti električni bicikl?

8. siječnja 2019. 12:10:00 CET

Ako ti je dosta gradskih gužvi i čekanja u koloni, onda je električni bicikl pravo rješenje za tebe! Za razliku od električnog romobila kojeg najčešće preporučujemo za gradsku vožnju, e-bicikl osim po gradskim ulicama možeš voziti i u prirodi. 16“ kotači, motor od 250W i 25 km koje možeš odvoziti s jednim punjenjem bit će ti dovoljni da bez brige uživaš u vožnji na Miniju.


Prošli tjedan pisali smo i o načinima održavanja bicikla tijekom zimskih perioda. Dakle, nema potrebe parkirati bicikl u stanu ili garaži i čekati proljeće. Možeš bez ikakve brige koristiti električni bicikl kao prijevozno sredstvo u bilo koje doba.


S električnim biciklom možeš bez problema doći do posla. S obzirom na to da je e-bike Xplorer Mini sklopiv te lagan za prenošenje, kad dođeš do posla samo ga sklopiš i poneseš sa sobom. Također, na poslu ga možeš napuniti u slučaju prazne baterije i tako ga pripremiti za put do doma. Najbolje od svega, ne treba ti nikakva specijalna utičnica za punjenje. Samo izvučeš sjedalo, prikopčaš ga na punjač i sve zajedno staviš na punjenje u najobičniju utičnicu. Uz izbjegavanje gužvi u prometu, izbjeći ćeš stres i samim tim biti sretniji i odmorniji za taj dan.


Osim gradske vožnje, električni bicikl možeš furati i u prirodi. Xplorer Mini ima kotače od 16“ s kojima ćeš prelaziti većinu prepreka bez problema. Naravno, naš je savjet da ne radiš s njim neke veće off road avanture, ali za neku ugodnu i normalnu vožnju po prirodi bit će dovoljan. Naš savjet za avanturističku vožnju je kombinacija PAS-a (vožnje na pogon) i običnog bicikliranja. Ako se malo potrudiš i ne koristiš PAS cijelo vrijeme tijekom vožnje, dobit ćeš i bolje rezultate te doći u idealnu formu.


Sklopivost električnog bicikla omogućuje ti lakše prenošenje što znači da, ako negdje kreneš automobilom, sklopiš e-bike i voziš ga sa sobom gdje god kreneš. A tek te onda čeka prava avantura.