xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Fat bicikli

26. ožujka 2018. 16:29:17 CEST

Nedavno su se na tržištu pojavili potpuno novi, takozvani fat bicikli. Idemo vidjeti o čemu se radi.


Fat bicikli su zapravo brdski bicikli s znatno debljim gumama (10 cm).


Fat bicikli su napravljeni za vožnju po svim mogućim terenima uključujući snijeg, pijesak, blato i druge meke podloge gdje bi standardni brdski bicikli jednostavno propali radi tanjih guma. Iako su fat bicikli primarno osmišljeni za vožnju po snijegu, vrlo ih je zabavno voziti po svim podlogama.

Iz iskustva možemo reći da je vožnja po livadama izrazito ugodna jer gume odlično apsorbiraju neravnine zahvaljujući volumenu zraka u njima. Na kojoj god podlozi da vozite imat ćete osjećaj kao da lebdite iznad.


Najviše fat bicikala u upotrebi je u Kanadi i Americi gdje ima dosta snijega pa se biciklisti lakše mogu voziti. Također, ti bicikli se dosta voze u sjevernim europskim zemljama, Austriji, pa i kod nas. Osim vožnje po snijegu, ti bicikli pronašli su i svoju ulogu u podlozi koja nije prohodna za druge bicikle. Tako su i nastali jer gdje se klasičnim biciklima nije moglo voziti, za to je izmišljen 'fat' bicikl.


Postoji li bolji bicikl od fat bicikla? Postoji, električni fat bicikl. Električni fat bicikl vozi po svim poslogama isto kao i klasični fat bicikl osim što ne morate naporno pedalirati i možete u potpunosti uživati u vožnji bez obzira na zahtjevnost terena.



Autor: Martin Matešić