xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Hoverboard iz drugačije prespektive

28. studenoga 2017. 15:33:31 CET

Prolazim parkom i vidim hrpu klinaca, od onih malenih do teenagera kako izvode vratolomije na hoverboardu, u jednu ruku sam oduševljena i divim im se, a u drugu ruku se pitam jesu li njihovi roditelji ludi što im dopuštaju vožnju na hoveru, izgleda previše opasno. Govorim si: „moje dijete nikad neće stati na to čudo!“ No, moj mališan, zjenica oka moga mi jedan dan dolazi i viće: „Mama, mamaaaaa! Marko je dobio hoverboard! Tako je dobar, izgleda moćno, može se spojiti na mobitel i puštati muzika, predobro svijetli, ima i daljinski, mamaaaa predobar je, kad ćeš ti meni kupiti hoverboard?“ Naravno, govorim mu da to nije sigurno voziti i da neće dobiti hoverboard jer ne želim da padne. Dobivam mini srčani udar i ostajem bez teksta kada mi mali manipulator govori da je on hover već više puta vozio, da super vozi i još ni jednom nije pao. Nakon početnog šoka shvaćam da sam već vidjela desetke djece kako voze hover, a nisam vidjela ni jedan pad i shvaćam da današnjim klincima baš ništa nije teško savladati pa čak i nešto što nama odraslima izgleda komplicirano. Kako se malom princu bliži rođendan, pomišljam zašto ne? Mladi gospodin će sigurno uživati, provodit će puno više vremena vani, u parku, što je svakako bolje nego da sjedi za računalom. Ostaje pitanje gdje kupiti hoverboard, koji model uzeti, bacam se u istraživanje i na internetu i među kvartovskim mamama. Netko mi je spomenuo da se u Areni nalazi Xplorer štand s hoverboardima gdje mogu vidjeti razne modele, a djelatnici će mi sve objasniti o hoverima, razlike među modelima, naučiti klince voziti i još mnogo toga i tako evo me ovdje kod vas.


Ovo je priča jedne mame koja mi je došla na štand. Prije dolaska nije bila sigurna ni što je hoverboard ni kako radi. Jer djeci to nije bitno i mališan je svojoj mami jedino znao reći da samo stane na njega i vozi se, dok na pitanje pa kako to ide naprijed nazad, maleni sa smiješkom odgovara „jednostavno samo staneš i voziš.“ Prvo sam malenome objasnila kako pravilno voziti, a dok je on kružio oko štanda mama mi je postavila mali milijun pitanja, počevši s pitanjem pa što je to točno i kako to vozi. Najbolji prijevod riječi hoverboard na hrvatski bio bi električni skuter. Svaki Xplorer hoverboard u sebi ima 2 motora od 350 W koji ga pogone te Samsungovu bateriju koja se puni punjačem koji dolazi s njim. Puni se otprilike 2 sata, a s jednim punjenjem prijeđe 20- ak kilometara. Komentar na to je bio woow pa to je praktički od Zagreba do Samobora s jednim punjenjem. Da, poprilična udaljenost. Dalje sam krenula pričati o tome kako sve hovere mogu voziti i djeca, ali i odrasli težine do 120kg tako da i mame i tate kada prevladaju strah mogu povremeno ukrasti hover klincima i voziti se. Ono što se djeci posebno sviđa su svjetla na hoveru, daljinski te mogućnost spajanja na mobitel i puštanja muzike pomoću Bluetooth zvučnika koji je ugrađen u hover. Nakon što smo prošli sve detalje ostalo je još jedno pitanje, a to je bilo: „Što ako se pokvari“ na što sam odgovorila da Xplorer stoji iza kvalitete svojih proizvoda i da zato dajemo 2 godine garancije. Imamo servis u Zagrebu, a ako bi nešto zatrebalo, za kupce koji nisu iz Zagreba nudimo mogućnost slanja hovera poštom do servisa i sve to o našem trošku. Gospođu, kao i većinu drugih kupaca to je oduševilo, još jedna bitna stvar koja oduševi kupce je mogućnost plaćanja u 12 rata bez kamata. Kao i svima, gospođi sam predložila da i sama proba voziti, no nije se usudila iz razloga ako padne da ju pola Arene ne gleda, ali mi je obećala da će probati kod kuće gdje ju nitko ne može vidjeti. Nakon toga joj je trebalo par minuta da uvjeri malenog da siđe s hovera, što joj je uspjelo tek nakon obećanja da će za ročkas dobiti hover. Sa smiješkom na licu smo se svi pozdravili, a kako sam se okrenula tako mi je prišla djevojčica sa pitanjem: „Teta jel mogu i ja probat?“ i tako prolazi moj radni dan na Xplorer štandu. Uveseljavanjem mališana s učenjem vožnje hoverboarda.


Autor: Antonija Jerbić