xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Održavanje hoverboarda i baterije

13. travnja 2018. 12:55:06 CEST

U ovom blogu saznat ćete što je potrebno napraviti kako bi vam vaš Xplorer hoverboard što dulje potrajao.

Slijedeći savjeti će vam pomoći da izbjegnete oštećenja i kvarove (kvarovi i oštećenja uzrokovana greškom korisnika nisu pokriveni jamstvom).



Rukovanje i održavanje:


Izbjegavajte vožnju po grbavim terenima s modelima koji nisu predviđeni za offroad. Tako ćete izbjeći oštećenja plastike i motora.

Vozite po (relativno) suhim podlogama. Izbjegavajte vožnju po lokvama i kiši, smanjite izlaganje vlazi kako bi izbjegli koroziju elektoničkih komponenti i kratki spoj.

Ne ostavljajte hoverboard na jakom suncu i ekstremnim temperaturama. Baterija u hoverboardu je osjetljiva na vrlo visoke i niske temperature i može doći do unutarnjg oštećenja (pad kapaciteta).

Nakon svake vožnje očistite hoverboard od nečistoća i provjerite je li konektor za punjenje čist i suh.



Baterija:


Baterija je najvažniji dio hoverboarda. Ako se pravilno odnosite prema bateriji, ona će dulje trajati i moći ćete više prijeći. U hoverboardu se nalazi Samsung litij ionska baterija. Litij ionske baterije su najsnažnija i najizdržljivija vrsta baterija, ali kako bi trajale što dulje,potrebno je slijediti određena pravila:

- Bateriju napunite do 100% jedino ako ju planirate korstiti u idućih 24-48 sati. Potpuno puna baterija s vremenom trajno gubi kapacitet

.

- Ne praznite bateriju ispod 15% (na hoverboardu crveno svijelo, na Hummeru i Viperu ispod 1%). Pretjerano pražnjenje uzrokuje mali, ali trajni gubitak kapaciteta.

- Baterija se ne smije isprazniti do kraja. Ukoliko se to dogodi, baterija više neće funkcionirati.

- Baterija se ne smije izlagati ekstremnim temperaturama (<-5*C, >50*C)



Punjenje:


Kada vam tijekom vožnje hoverboard signalizira da je baterija pri kraju (crveno svijetlo), odmah prekinite vožnju i stavite ga na punjenje.


Skladištenje:

Ako planirate staviti hoverboard na stranu na period duži od mjesec dana, napunite bateriju do 80% i odložte hoverboard u kutiju. Svakih mjesec dana ukljućite hoverboard na nekoliko minuta i nadopunite bateriju. Ako ne nadopujujete bateriju, ona se može isprazniti do kraja i više neće raditi.

Nakon skladištenja: uključite hoverboard, kalibrirajte senzore i stavite ga na punjenje. Nakon punjenja spreman je za vožnju.


Autor: Martin Matešić