xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Hoverboard - kalibracija senzora

22. lipnja 2018. 09:10:01 CEST

Svakome će se s vremenom pojaviti problem sa žiroskopskim senzorima kod hoverboarda, tj- kada stanete na njega, platforma više neće biti potpuno ravna ili ćete osjetiti da jedna strana beže skreće od druge.To je normalna pojava jer senzori na hoverboardu, kao i svaki drugi, s vremenom gube preciznost. Rješenje za to je vrlo jednostavno, a to je „poravnanje“ odnosno kalibracija. Sam proces kalibracije je vrlo jednostavan i preporučamo da ga vršite samo onda kada primjetite da se vaš hoverboard počinje „čudno“ ponašati u vožnji ili ako primjetite jedan od gore navedenih indikacija.Kreimo s postupkom kalibracije:


1. posavite hoverboard na ravnu podlogu (ili u stiropor iz kutije, bitno je da je istovremeno fiksiran i da se može namještati.


2. Poravnajte obje strane (uzmite spojeve gornje i donje plastike kao referencu.

3. Uključite hoverboard u način rada za kalibraciju: pritisnite i držite tipku za ukljućenje 5 sekundi dok sva svejtla na hoverboardu ne počnu treperiti.


4. Koristeći libelu ili mobilnu aplikaciju, poravnajte platforme hoverboarda da budu potpuno vodoravne.


5. Ostavite hoverboard da miruje dok se ne iskljući (ovisi o modelu, može trajati između 10 i 30 minuta). Druga opcija je da ga sami isključite,a li to je potrebno vrlo pažljivo učiniti kako ne bi trznuli hoverboard. Ako se to dogodi, kalibracija neće biti uspješna i senzori će biti izvan balansa te će biti poterbno ponoviti postupak.


Autor: Martin Matešić