xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Xplorer Code: hoverboard za svakoga

15. prosinca 2017. 12:22:28 CET

Stigao je hoverboard Xplorer Code. Netko sa strane bi rekao još jedan u nizu hoverboarda, no mi u Xploreru se posebno veselimo Codeu. Zašto je to tako? Po karakteristikama je dosta sličan ostalim Xplorer hoverboardima: ima kotače veličine 6.5 inča, maksimalna brzina mu je 12 km/h, s jednim punjenjem prijeđe 15-20 km, a puni se 1-2 sata, ima dva motora ukupne snage 700W, a motore upogonjuje izdržljiva Samsung baterija. Uz njega dolazi daljinski upravljač s kojim se hoverboard može paliti, gasiti, trubiti i mijenjati modove, iz naprednog u početnički.


Početnički mod služi kako bi se olakšalo učenje vožnje onima koji prvi puta staju na hoverboard. U početničkom modu je makisimalna brzina ograničena na 6 km/ i hoverboard je dosta tromiji tj. sporije reagira. Također ima i bluetooth zvučnik koji se može spojiti na mobitel i slušati omiljena glazba, svjetla koja olakšavaju vožnju noću, te indikator napunjenosti baterije koji u 2 koraka signalizira da će baterija biti uskoro prazna te konačno da je baterija prazna.


No, Xplorer Code ima nekoliko prednosti nad ostalim modelima. Prva od prednosti je to što Code teži samo 10-ak kila, a to ga čini najlakšim hoverboardom u ponudi. Zbog toga je posebno pogodan za manju djecu koja ostale modele često ne mogu ni dignuti. Iako općenito hoverboard nije nešto što se puno nosi, može se desiti da ga je povremeno potrebno prenijeti preko neke prepreke kao što su npr. stepenice. I tu će ga djeca moći sama prenijeti bez da moraju tražiti nekoga da im pomogne.

Sljedeća prednost je što ga mogu voziti i jako lagana djeca. Za večinu hovera je potrebno imati 30 kila da bi ih se moglo voziti. I Xplorer Code je deklariran na 30 kila, no u praksi su ga i djeca od 22/23 kile bez problema vozila, a kako maksimalna kilaža vozača može ići do 120 kilograma možemo reći da je Xplorer Code stvoren za gotovo sve generacije.


Autor: Antonija Jerbić