xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Kako se riješiti stresa u prometu?

9. studenoga 2018. 09:10:26 CET

Kako se riješiti stresa? Kako se opustiti? Kako se živcirati manje? I tako u nedogled, gdje se čini da je stres glavni uzrok svih problema modernog čovjeka. Pa kako se onda doista opustiti? Baby steps.

Raspoložen na poslu vs. živčan kao pas

Krenimo od jutra. Ustaneš se nenaspavan, izmoren od dana prije, moraš na posao. Sjedaš u automobil, upadaš u gužvu. Opet kopaju ceste, opet ti je kriv svatko, živčaniš od starta. Umjesto toga, imaš opciju da zgrabiš svoj e-romobil ili e-bike s kojim izbjegavaš svaku gužvu po putu. Nema stresa, nema živciranja, stigneš bez stresa na posao. Ne stigneš se ni oznojiti jer nemaš napora u vožnji. Raskopana cesta nije više ni problem jer i električni romobil i električni bicikl možeš lako sklopiti i prebaciti gdje treba.

Odmoran vs. sjaši mi s vrata

Imaš sastanak usred radnog dana, trebaš se odvest u centar. Koliko ću kasniti? Gdje ću parkirati? Kako se izvući poslije? Kad ću doći nazad do ureda? Bla bla bla. Riješi se svih tih pitanja uz električni romobil ili bicikl jer s njima ne moraš misliti o tim problemčićima. Ne moraš ni misliti o tom gdje ga ostaviti jer lako sklopiš i e-romobil i e-bike i poneseš sa sobom.

Sretan vs. mrzim cijeli svijet

Zamisli da krećeš u 4 ili 5 s posla i ne moraš misliti o gužvama. Ljepota! E pa nemoj više zamišljati, nego si nabavi odmah svoje novo električno vozilo, romobil ili bicikl i budi sretan. Da, može biti i tako jednostavno. Znaš onu, baby steps.