xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Koji električni romobil odabrati?

22. kolovoza 2019. 12:29:39 CEST

Brzina, udaljenost, jednostavnost transporta, podesivost volana, boja, cijena i još mnoštvo drugih faktora utječu na izbor električnog romobila. S obzirom na sve veći broj električnih ljubimaca na cesti, cijena i onih s jačim karakteristikama opada, što ih čini dostupnima gotovo svima. U našoj ponudi trenutno možeš birati između dva modela, Green City i Cherokee V2.


Green City možda je i najlakši električni romobil na tržištu. Izuzetno lagan za prenošenje, s brzinom od 25 km/h dobar je izbor za ugodnu gradsku vožnju. Kilometraža Green City modela manja je od prosjeka te s jednim punjenjem ide do 10 km, ali je i to svakako dovoljno za normalnu vožnju po gradu. Green City može biti tvoj za 2.499 što ga svrstava među najpovoljnije e-romobile.


Cherokee V2 je nova generacija prošlogodišnjeg modela. Brži i bolji s jačim gumama, uz kilometražu do 30 km s jednim punjenjem i brzinu od 25 km/h. Čvrsta konstrukcija čini vožnju potpuno sigurnom pa se bez problema možeš odgnurnuti i do predgrađa. Svejedno - pamet u glavu, kacigu na glavu. Koliko god siguran romobil bio, preporučujemo uvijek dodatne mjere opreza kada je riječ o vožnji.


Sad kad smo predstavili dva modela, evo i preporuke s naše strane. Ako trebaš romobil za laganu vožnju gradom i planiraš se s njim odvesti na kavu do centra ili do dućana, Green City je tvoj izbor. S obzirom na cijenu od 2.499, povoljniji je od većine drugih na tržištu i izuzetno je dobar omjer cijene i kvalitete. Za nešto duže gradske vožnje i za testiranje svojih granica, tvoj izbor je Cherokee V2. Možda ćeš iskeširati nešto više za njega, ali će se ta investicija itekako isplatiti.