xplorerlife.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranica xplorerlife.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranica xplorerlife.hr kliknite na gumb "Razumijem".
Razumijem

Korištenje i održavanje hoverboarda

18. siječnja 2019. 11:39:44 CET

Nedavno smo izdali novu generaciju City modela hoverboarda koju možeš s bluetoothom povezati sa svojim pametnim telefonom. Također, preko Xplorer City aplikacije možeš pratiti podatke o vožnji ili slušati svoju omiljenu glazbu. Današnji blog namijenjen je načinu održavanja hoverboarda jer smo imali velik broj upita i o korištenju hoverboarda, ali i njegovom održavanju.


Održavanje


Izbjegavaj vožnju po neravnim terenima s modelima hoverboarda koji nisu predviđeni za offroad. Tako ćeš izbjeći oštećenje motora i plastike. Izbjegavaj vožnju po kiši ili po lokvama jer je ipak u pitanju elektronika koja se može oštetiti uslijed dodira s vodom. Ne ostavljaj hoverboard na jakom suncu i ekstremnim temperaturama. Baterija u hoverboardu je osjetljiva na vrlo visoke i niske temperature i može doći do pada kapaciteta baterije. Nakon svake vožnje očisti hoverboard od nečistoća i provjeri je li konektor za punjenje čist i suh.


Baterija


Kao i kod svake druge baterije, zakon vrijedi i kod baterije hoverboarda. Što više računa vodiš o bateriji, to će ona duže trajati. Bateriju napuni do kraja jedino ako ćeš koristiti hoverboard u narednih 1-2 dana. Ako puniš konstantno bateriju do kraja, a ne koristiš hoverboard, doći će do trajnog gubitka kapaciteta. Ne prazni bateriju nikad ispod 15% jer će pretjerano pražnjenje također dovesti do gubitka kapaciteta. Ne izlaži bateriju ekstremnim temperaturama (<5°C; >50°C)


Kalibracija


S vremenom će se manje više svima dogoditi da će jedna strana hoverboarda vući više od druge strane. Radi se o normalnoj pojavi koja te ne treba brinuti jer su i senzori hoverboarda osjetljivi pa ih je potrebno samo uštimati s vremenom. Rješenje za to je vrlo jednostavno, a to je „poravnanje“ odnosno kalibracija. Sam proces kalibracije je vrlo jednostavan i preporučujemo da ga vršite samo onda kada primijetite da se vaš hoverboard počinje „čudno“ ponašati u vožnji ili ako primijetite jedan od gore navedenih indikacija. Koraci za kalibraciju hoverboarda su sljedeći:


1. Postavi hoverboard na ravnu podlogu.

2. Poravnaj obje strane (uzmi spojeve gornje i donje plastike kao referencu).

3. Uključi hoverboard u način rada za kalibraciju: pritisni i drži tipku za uključenje 5 sekundi dok sva svjetla na hoverboardu ne počnu treperiti.

4. Poravnaj platforme hoverboarda da budu potpuno vodoravne.

5. Ostavi hoverboard na miru dok se ne isključi sam.